Etter at Michael Rasmussen ble trukket ut av Tour de France av sitt eget lag i 2006, har 34-åringen ikke gitt opp kampen for å renvaske sitt navn.

Rytternes egen president, Cédric Vasseur, kommer nå med høyst oppsiktsvekkende uttalelser om den danske klatrespesialisten. Han mener Rasmussen bør få tilgivelse.

- Jeg håper inderlig at det finnes et lag som vil ta inn Michael Rasmussen. Hvis ikke er det urettferdig. Alle fortjener en ny sjanse, sier Vasseur ifølge sporten.dk.

Forvandlet Millar
Vasseur trekker fram David Millar som eksempel på at det går an å skifte kurs også som toppsyklist. Millar innrømmet EPO-bruk i 2001 og 2003, og ble derfor utestengt i to år av det britiske sykkelforbundet i 2004.

Etter comebacket i Tour de France i 2006, har den tidligere Cofidis-rytteren tatt klar avstand fra doping.

- Får Rasmussen en sjanse, kan han gå hen og bli en rollemodell – slik David Millar ble det. Millar vet at han ikke skal misbruke den nye sjansen han har fått, og det samme kan skje med Michael. Jeg synes det er viktig å poengtere at Michael aldri har testet positivt, sier franskmannen.

Dopingmistanker
Testet positivt har heller ikke Cédric Vasseur gjort. Men som lagkamerat med Millar, ble 38-åringen arrestert i 2004 etter dopingmistanker.

Han ble frikjent under ankesaken samme år, men Tour de France-deltakelsen ble lagt i grus på grunn av den pågående etterforskningen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Nettopp det at rytterne føler seg tøft behandlet av spesielt franske antidopingjegere og narkotikapoliti, gjør presidenten bekymret for utøvernes rettssikkerhet.

- Sportsfolk behandles som kriminelle. Hvis en konstabel hadde stoppet det på motorveien og hadde sagt: Jeg tror du kjørte i 150 kilometer i timen, men jeg har ikke fanget deg på radaren - så ville ikke den saken holdt en meter for politiet, sier han som et bilde på hvordan Rasmussen ble behandlet.

Rasmussen får svar
Torsdag skal Rasmussen-saken opp i CAS (den internasjonale voldgiftsretten for idrettssaker).

- Min rolle er jo å forsvare rytterne. Jeg håper virkelig at CAS beslutter at Michael har fått straff nok ved å bli fjernet fra en Tour de France han hadde vunnet, påpeker han.

Rasmussen ble idømt en toårig karantene i juli. Det er den han nå håper å få opphevet, slik at han kan sette seg på sykkelsetet igjen ved nyttår.

PS! Som nevnt i artikkelen, ble aldri Michael Rasmussen dømt for dopingbruk. Han ble kastet ut at Tour de France fordi han fikk forklaringsproblemer overfor sitt eget lag om hvor han hadde oppholdt seg i forkant av etapperittet. Det gjorde at han slapp unna flere uanmeldte dopingkontroller.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).