Gå til sidens hovedinnhold

- Rasmussen er en kylling

Lagkameratene i Rabobank er skuffet over Michael Rasmussen og lei av sykling.

Torsdag stilte Rabobank til start uten Michael Rasmussen, som ble kastet ut av både laget og Tour de France onsdag kveld for angivelig å ha løyet til lagledelsen om hvor han trente. Dansken, som kalles «Kyllingen av Tølløse», har også fått til sammen fire advarsler for brudd på meldeplikten.

Under den 17. etappen trakk også Denis Mentsjov seg fra rittet. Dermed stod Rabobank igjen uten sine to lederskikkelser.

Veteranen Michael Boogerd, som sykler rittet for siste gang, er åpenbart irritert på Rasmussen og måten han forlot touren på.

- Vi snakket ikke med hverandre. Han torde ikke å komme. Han viste seg vel å være en kylling, sa Boogerd sarkastisk til Cycling News.

Også Bram De Groot var i dårlig humør torsdag.

- Vi var et veldig sammensveiset lag. Vi er fortsatt et sammensveiset lag. Vi har jobbet hardt i to uker og det så ut til at vi ville komme til Paris i den gule trøya. Vi skulle ha en fest der. Men det er ikke lenger situasjonen, sa nederlenderen.

Ifølge Cycling News virket han tydelig preget av det som er skjedd.

- Det finnes verre ting enn dette. Det finnes folk som får beskjed om at de bare har en måned igjen å leve. Hva er dette i forhold til det. Men likevel vil det ta en stund før jeg kan glede meg over sykling igjen, sa De Groot.

Reklame

Regntøyet du trenger til den norske sommeren