SUNDVOLLEN (procycling.no): Det er ingen tvil om at den mest meritterte syklisten på startstreken i forbindelse med GP Norefjell på lørdag heter Michael Rasmussen.

Dansken som har vunnet fire etapper og to klatretrøyer i Tour de France skal kjøre GP Norefjell og Ringerike Grand Prix med sitt Christina Watches-Onefone.

På start finner vi også Gabriel Rasch (Garmin-Cervélo) og de beste norske sykkellagene, Joker Merida, Sparebanken Vest-Ridley, Plussbank Cervélo og Ringeriks Kraft.

Delta i vår giro-konkurranse og vinn fantastiske premier!

36-åringen har fått en ny rolle i sitt nye lag, på samme måte som Thomas Alsgaard har i sitt Team United Bakeries. Det er ikke lenger bare trening, trening, trening for Rasmussen.

Har du hørt om Thomas Alsgaard?

- Ja, svarer Rasmussen kjapt og legger til følgende da vi trekker paralleller til hans comeback hvor hverdagen består av mer enn å bare spise, sove og trene.

- Det blir mye annet enn bare å sykle, hvis jeg skal sammenligne det med tidligere da jeg fikk konsentrere meg om en ting er det blitt vanskeligere mentalt, forteller han til procycling.no.

- Jeg har hatt mye annet å gjøre. Samlet mangler jeg 30 treningsdager fra 1. desember, for eksempel reiste jeg mellom Italia og Danmark hver uke i vinter. I Danmark trente jeg aldri, da var jeg på kontoret fra ni om morgenen til seks om kvelden, utdyper han.

En trøtt kylling
Rasmussen ankom Norge tidlig fredag for å forberede seg til lørdagens harde klatreklassiker.

- Jeg er trøtt – våknet klokken fem for å ta flyet til Sandefjord. Men jeg fikk trent noen timer i sted, forteller Rasmussen, som varmet opp til Norefjell med å sykle opp til Kleivstua. Edvald Boasson Hagen vant en etappe i Ringerike Grand Prix som endte der i 2007.

Stigningen til Norefjell vet Rasmussen svært lite om, bare at dansker har kjørt godt der tidligere.

- Jeg har ikke kjørt den før, men har hørt at Chris Anker (Sørensen vant i 2005 vår.anm.) har vunnet her en gang. Og Alan Bo Andresen, som er hans halvbror. Han er sportsdirektør hos oss, sier den tidligere CSC- og Rabobank-rytteren.

Rasmussen har nok fått noen gode tips fra sportsdirektør Andresen.

- Det blir veldig hardt, konkluderer han.

Førstemann opp!
Christina Watches-Onefone har lagt slagplanen for lørdagens kamp. Rasmussen og hans lag vil jobbe for at et samlet felt skal kjøre inn i stigningen.

- Vår taktikk er å samle feltet i bunn av Norefjell-stigningen, og så må vi se hvem som er best, avslører han.

- Er du kapteinen?

- I første omgang er det meg det skal kjøres for, men det er to eller tre unge rytterne som vi er veldig spent på. Martin Lind, Mads Moltke Steen og Daniel Vestergaard Andersen er vi veldig spent på. På treningsleiren i Italia kjørte de veldig sterkt i motbakkene. Vi får bare se hvordan det går i morgen (lørdag).

Rasmussen har bare syv konkurransedager så langt i sesongen, men har tro på egen form etter god innsats på hjemmebane.

- Jeg synes det gikk veldig godt i Herning og Himmerland (ble åttendemann i begge rittene for to uker siden, vår.anm.), men etter Himmerland fikk jeg influensa. Men den er over, og det går mye bedre nå.

Den unge Stavanger-syklisten Sven Erik Bystrøm ble nummer fem i Himmerland, og Rasmussen har vansker for å tro oss når procycling.no forteller at han nordmannen er født i 1992.

- Hold nå kjeft, utbryter Rasmussen med et smil om munnen.

Rasmussens verste skrekk
Klatrespesialisten er kjent for å sykle best på varme julidager i Frankrike. Han frykter været da han stiller til start lørdag og søndag, men ser fram til rittet allikevel.

- Men jeg håper bare at det blir tørrvær. Det er min verste skrekk hvis det skulle regne i Norge så tidlig på året.

- Det blir spennende, vi gleder oss.

Christina Watches-Onefone har lite kjennskap til konkurrentene i Norge.

- Vi har kjørt med Joker Merida og Sparebanken Vest tidligere. Vi kjenner de to lagene godt, men de andre vet jeg ikke så mye om.

procycling.no informerer om at én ProTeam-rytter stil start, nemlig hjemmehåpet Gabriel Rasch.

- Han er vel ingen klatrer? Kontrer Rasmussen, og har helt rett.

LES MER:- Jeg holder neppe verdensklasse