RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

Rasmussen kommer til Norge

Den kontroversielle dansken skal kjøre Ringerike Grand Prix og GP Norefjell med sitt nye lag.

Michael Rasmussen kommer til Norge for å kjøre endagsrittene Ringerike Grand Prix og GP Norefjell med sitt lag Christina Watches-Onefone, melder arrangøren i en pressemelding. Rittene går av stabelen 7. og 8. mai.

Rasmussen vil få sterk konkurranse av blant annet Garmin-Cervélos Gabriel Rasch. Thor Hushovds trofaste hjelperytter har vunnet Ringerike Grand Prix tidligere, da det ble arrangert som et etapperitt.

Alle de beste norske lagene vil også være på start start. Joker Merida stiller med tittelforsvarer i Ringerike Grand Prix Christer Rake og tidligere Skil-Shimano-rytter Frederik Wilmann.

LES OGSÅ:Skal bli proff i 2012

Ribbensbrudd hindrer Edvald
Sky-syklist Edvald Boasson Hagen skulle egentlig delta i begge rittene. Dette skulle være hans comeback etter ribbensbruddene han pådro seg i Scheldeprijs.

LES MER:- Jeg var bort i noen sekunder

- Dette har han nå droppet for å ikke ta noen unødige sjanser, meldes det fra arrangøren.

Boasson Hagen vil være tilbake på sykkelen i Tour de Picardie, 13. mai.

Norefjellkongen kåres for første gang
Mens Ringerike Grand Prix arrangeres for 36. gang er det første gang GP Norefjell går av stabelen.

- GP Norefjell starter i Hønefoss med målgang på Norefjell. Rittet har en total distanse på 132 kilometer og de siste 9,7 kilometerne har en høydeforskjell på 770 meter, heter det i pressemeldingen.

- I denne stigningen er det lagt inn en ekstra bakkekonkurranse. Her kårer vi «Norefjellkongen», som er den rytteren som kjører raskest fra Noresund til Norefjell uansett plassering i rittet.

Ringerike Grand Prix har benyttet stigningen tidligere. I 2005 vant den nåværende Saxo Bank-SunGuard-rytteren Chris Anker Sørensen etappen til Norefjell.

Er du bedre enn Kyllingen?
Det vil bli arrangert et turritt i en forkortet løype to timer før Rasmussen, Rasch og de beste norske lagene skal kjøre opp til Norefjell. Selv om løypen er forkortet kjører syklistene i turrittet den samme stigningen fra Noresund til Norefjell.

- Her kan turrytterne sammenligne klatreferdighetene sine med Kyllingen, forklares det i pressemeldingen.

Rasmussen har tidligere vunnet klatretrøya i Tour de France, ikke en dårlig målestokk for en mosjonist.

Ringerike Grand Prix i nytt format
Vi kjenner Ringerike Grand Prix som et etapperitt, men nå skal det altså arrangeres som et endagsritt. Det går over 176 kilometer med start og mål på Søndre Torg i Hønefoss.

- Løypa kjøres i to innledende kuperte landeveisrunder før det hele avsluttes med 10 lokale runder i Hønefoss sentrum, hvorav fem ganger opp den beryktede Riperbakken med en maksimal stigningsgrad på hele 22%.

Rittet kategoriseres ikke som UCI-ritt, men arrangøren melder at dette er noe de jobber med.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere