*Nettavisen* Sport.

Rasmussen tilgis av Vaughters

Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

Alex Rasmussens kontrakt med Garmin skal ikke være annulert.

08.10.11 20:12

I forrige måned kom nyheten om at Alex Rasmussen fikk sparken fra HTC.

Grunnen var at dansken hadde tre brudd på meldeplikten, og dermed var det ingen nåde fra HTC.

Les mer:Dansk VM-håp fikk sparken

Det var det heller ikke i Garmin-Cervélo, laget Rasmussen hadde signert kontrakt med for neste sesong. Amerikanerne gikk rett ut og sa at kontrakten til rytteren ville bli annullert.

Les mer:Ingen nåde i Garmin-leiren

I Garmins planer
Nå har imidlertid pipen fått en annen lyd, dersom vi skal tro hovedpersonen selv.

- Jeg er ikke ute av laget. Jeg har snakket med Jonathan Vaughters (sjef i Garmin-Cervélo, vår.anm.) som bestemmer til slutt. Han vil gjerne ha meg på laget, når jeg kommer tilbake, sier Rasmussen til Morgenavisen Jyllands-Posten.

Selv om Garmin offentlig uttalte har rytterens kontrakt ville bli annullert, har han ikke blitt fortalt dette selv.

- Jeg har hørt om det, men jeg har Jonathan Vaughters’ ord på at de vil beholde meg, og det er det viktigste. Jeg har også snakket med noen av sportsdirektørene, og alle er positive. Jeg er veldig takknelig for at de fortsatt vil ha meg etter dette. Garmin er et lag som slår hardt ned mot doping, men ingen har dopingmistanker mot meg.

Håper på giroen
Nå handler det om Rasmussen blir utestengt eller ikke. Dansken risikerer utestengelse på mellom ett og to år, men kan også bli frikjent. Advokaten til rytteren mener Rasmussen har en god sak, da det er en regel som sier at rytteren må gis beskjed om at han har brutt meldeplikten under 14 dager etter hendelsen. Om dette har skjedd er uklart.

Dersom det blir en utestengelse på ett år, eller han blir frikjent, vet Rasmussen hva målet blir.

- Nå røyk VM, så det neste store er giroen i Danmark. Det starter med en prolog, som passer meg bra, sier dansken, og tror at vinneren av prologen kan holde ledertrøyen under hele oppholdet i Danmark.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.