RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rasmussen ville dope seg med farens blod

Foto: Henning Bagger (EPA/Scanpix)
Sist oppdatert:
– Det var ingen sunnhetsrisiko ved det, påstår Michael Rasmussen i intervju.

Michael Rasmussen forteller i et intervju med DR-programmet 21 Søndag om metodene profesjonelle syklister benyttet i sitt forsøk på å kjempe i verdenstoppen i sin idrett.

Rasmussen fikk råd av Rabobank-legen Geert Leinders om å benytte blod fra egen familie i bloddopingen.

– Jeg snakket med Rabobanks lege om det. Han hadde gjort det med to brødre som var kompatible, og hvis blodet var kompatiblet var det som å blande vann med vann. Det var ingen sunnhetsrisiko ved det, sier Rasmussen i DR-intervjuet ifølge BT.

Rasmussen ønsket å benytte seg av sin fars blod, men det kom frem at farens blod ikke var kompatibelt med Rasmussens. Både Rasmussen og faren var beredt til å gjennomføre bloddopingen ved kompabilitet.

Leinders, som blir anklaget for flere lovbrudd i Rasmussens bok, har ikke vært tilgjegenlig for en kommentar, ifølge DR.

Den kontroversielle legen Leinders jobbet nylig for Team Sky. Sky-sjef Dave Brailsford innrømmet at ansettelsen var en feil, etter krass kritikk fra flere hold.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere