RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Jonas Lindstrøm (procycling.no)

Rasmussens Giro-drøm knust

Sist oppdatert:
«Kyllingen» mangler finansiering og må utsette returen til det gode selskap til 2013.

Det danske kontinentallaget Christina Watches-Onfone, med Michael «Kyllingen» Rasmussen i spissen, hadde et mål om å oppgradere til profesjonell status etter sesongen.

Om de klarte å oppnå dette målet hadde danskene et stort ønske om å starte neste sesongs Giro d’Italia, som starter i Herning. Økonomien setter nå en stopper for både oppgraderingen av laget og dermed også Giro-deltakelse.

- Vi ble grepet av stemningen siden giroen starter i vår egen bakgård. Vi ville gjerne deltatt, innrømmer sportsdirektør Allan Bo Andresen ovenfor tv2sporten.dk.

Michael Rasmussen, Angelo Furlan og deres lagkamerater kommer til å kjøre i samme divisjon som Joker Merida, Team Øster Hus-Ridley, Plussbank Cervélo og Ringeriks-Kraft ett år til.

LES OGSÅ:Avslutter Hushovd i Norge?

Penger, penger, penger
På tross av at sponsoren Onfone nylig har økt sitt innskudd i laget strakk ikke pengene til for danskene. Det setter dog ingen stopper for Rasmussens store ambisjoner.

- De har forlenget med ytterligere to år og fordoblet sine økonomiske forpliktelser. Det gjør at lagets eksistens er sikret frem til 2013, sa Rasmussen på en pressekonferanse i forbindelse med Danmark rundt.

LES OGSÅ:Rasmussen inn i Alsgaard-rollen

Sportsdirektør Allan Bo Andersen kan avsløre at de ikke var langt unna å samle nok penger til å oppgradere til profesjonelt kontinentallag allerede i år.

- Det var tett på å lykkes, men den siste pengeposen falt ikke på plass. Derfor er løpet i bunn og grunn kjørt, forteller Kurt Asle Arvesen tidligere lagkamerat i Team Fakta.

Giro d’Italia 2013?
Det seksten mann store laget har fortsatt store ambisjoner. Drømmen er fortsatt Giro d’Italia.

- Vi vil selvfølgelig forsøke å komme med i løpet i 2013, forteller Allan Bo Andresen.

Rasmussens lag består av femten dansker, for det meste unggutter, samt den tidligere Lampre-rytteren Angelo Furlan.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere