Det danske kontinentallaget Christina Watches-Onfone, med Michael «Kyllingen» Rasmussen i spissen, hadde et mål om å oppgradere til profesjonell status etter sesongen.

Om de klarte å oppnå dette målet hadde danskene et stort ønske om å starte neste sesongs Giro d’Italia, som starter i Herning. Økonomien setter nå en stopper for både oppgraderingen av laget og dermed også Giro-deltakelse.

- Vi ble grepet av stemningen siden giroen starter i vår egen bakgård. Vi ville gjerne deltatt, innrømmer sportsdirektør Allan Bo Andresen ovenfor tv2sporten.dk.

Michael Rasmussen, Angelo Furlan og deres lagkamerater kommer til å kjøre i samme divisjon som Joker Merida, Team Øster Hus-Ridley, Plussbank Cervélo og Ringeriks-Kraft ett år til.

LES OGSÅ:Avslutter Hushovd i Norge?

Penger, penger, penger
På tross av at sponsoren Onfone nylig har økt sitt innskudd i laget strakk ikke pengene til for danskene. Det setter dog ingen stopper for Rasmussens store ambisjoner.

- De har forlenget med ytterligere to år og fordoblet sine økonomiske forpliktelser. Det gjør at lagets eksistens er sikret frem til 2013, sa Rasmussen på en pressekonferanse i forbindelse med Danmark rundt.

LES OGSÅ:Rasmussen inn i Alsgaard-rollen

Sportsdirektør Allan Bo Andersen kan avsløre at de ikke var langt unna å samle nok penger til å oppgradere til profesjonelt kontinentallag allerede i år.

- Det var tett på å lykkes, men den siste pengeposen falt ikke på plass. Derfor er løpet i bunn og grunn kjørt, forteller Kurt Asle Arvesen tidligere lagkamerat i Team Fakta.

Giro d’Italia 2013?
Det seksten mann store laget har fortsatt store ambisjoner. Drømmen er fortsatt Giro d’Italia.

- Vi vil selvfølgelig forsøke å komme med i løpet i 2013, forteller Allan Bo Andresen.

Rasmussens lag består av femten dansker, for det meste unggutter, samt den tidligere Lampre-rytteren Angelo Furlan.