*Nettavisen* Sport.

Råstad tenker sølv - ikke utlandet

Foto: TV 2

STAVANGER STADION (TV 2 NETTAVISEN): Med nok en kjempescoring, og en ny god kamp på Glimts midtbane vil Olav Råstad være et naturlig navn for flere proffklubber ettersom hans kontrakt går ut neste sesong.

20.10.03 10:18

Klikk her for kampfakta

Men Råstad selv nekter å tenke proffspill. Nå er det kun sølv og cupgull som gjelder.

- Hehe. Akkurat nå er det kun Bodø/Glimt som gjelder. Jeg har ett år igjen av kontrakten, og trives kjempegodt. Hva som skjer neste sesong får vi ta da, sier Råstad som dundret inn 1-0 på hel volley fra 18 meter etter halvtimen.

Han har det med å score fine mål. Vi husker alle suseren fra 30 meter mot Stabæk tidligere i høst.

Fest i Bod

Treffet i dag var minst like bra.

- Jeg fikk god tid etter at Fredrik (Kjølner red, anm) vant hodeduellen, og nikket ballen ned til meg. Men treffet var bra, og litt flaks var det at ballen sneia Hangeland så den skiftet litt retning, sier 24-åringen.

Han, og de fleste andre i Bodø kjenner sølvsmaken langt inne i munnen nå. I tillegg, venter cupfinalen mot Rosenborg. Sesongen hvor "hele" Norge trodde Bodø skulle rykke ned, blir i stedet en fest. Hvor stor festen blir styrer Bod ø/Glimt selv.

Skal vi tro Råstad blir det en kjempefest.

- Vi er Norges nest beste lag. Det viser vi i dag igjen. Men i cupen er vi det beste. Helt ærlig så tror jeg vi slår Rosenborg, mener han.

Så langt vil ikke trener Øystein Gåre tenke. Men at neste helgs kamp mot Sogndal bør bli utsolgt mener han.

- Det bør det bli. Folk i Bodø har nå to store happenings, og bør ta vare på muligheten. Vi gleder oss i alle fall til kanskje å avgjøre sølvet til vår fordel på hjemmebane, sier han.

Skåret i gleden er at han må unnvære Runar Berg og Kristoffer Paulsen. Begge fikk gult, og må sone. Det var for øvrig Bergs 8.gule kort denne sesongen.

Ikke vunnet siden august

Dette var Bodø/Glimts første seier på 22 år i Stavanger. Det så lenge ut til at Fredrik Kjølners scoring sju minutter før slutt skulle bli den siste. Men Vikings Hannes Sigurdsson viste nok en gang at han kan veien til nettmaskene.

At han nok en gang var innbytter forklarer trener Kjell Inge Olsen slik:

- Det er en totalvurdering. Vi har gode spisser i Viking, og valgte å starte med Andre. Jørgen Tengesdal kom inn før Hannes fordi han har vært god på rekruttlaget. Men for all del var det en fin scoring, roser Olsen som ikke synes Viking var så dårlig.

Fiasko-sesong

Ingen på Stavanger Stadion er nok enig i det. Med god grunn pep de på laget sitt etter kampslutt. Siden Kristi himmelfartsdag har Viking kun to seirer. Den siste mot Ålesund 1.august. Medaljer kan laget bare glemme. Trolig også 4.plassen som gir e-cup.

- Ja, nå må vi bare konsentrere oss om neste kamp, og ikke minst prøve å vinne igjen, sier Olsen som får med seg Erik Nevland igjen da. Også Thomas Pereira er nok klar da. Han måtte kaste inn håndkle rett før kampstart grunnet mageonde.

Verken Viking eller Bodø skal bruke denne kampen som lærebok. Feilpasningene florerte, og på en tung bane ble bena slitne etter hvert. Men på hjemmebane skal Viking være bedre enn dette. Det nytter ikke med en spiss som ikke har spilt elitefotball på en måned.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.