*Nettavisen* Sport.

Rastaflettene måtte falle

SVEISEN SERIESTART: Tradisjonen i FFK er at alle spillerne som blir tatt opp i A-lagsstallen må barberes. Odillon Kashama måtte derfor se de lange rastaflettene falle. Foto: (Marita Lundsrud Berg, Rakkestad Avis)

Det var prisen FFKs Odillon Kashama måtte betale for å ta steget opp til A-laget.

21.03.11 12:41

Nybarbert og som alltid entusiastisk inntar Odillon Kashama (20) sesongen med FFK.

Målet er å kjempe seg til spilletid, og dersom han får det – bøtte inn mål, skriver Rakkestad Avis.

Et sterkere lag
I stort tempo fyker Odillon forbi parkeringsplassen på Fredrikstad stadion. 20-åringen er like målrettet i sin gange som han er på fotballbanen, og forteller at han daglig trasker den fem kilometer lange veien til trening.

- Det skulle bare mangle, jeg tar alt som trening, sier han, og legger til at han kun mangler teorien før billappen er i boks.

- Da er det nok ikke umulig at jeg kjører, smiler han.

Nå er derimot biloppkjøringen parkert og sesongoppkjøring satt i høygir for Odillon. Mandag står Aalesund på programmet.

Selv ser han lyst på fotballåret og har ståltro på at FFK ender på sikker plass på tabellen.

- Siden vi er nyopprykket er vi forberedt på en tøff sesong. Men vi er et mye sterkere lag som spiller i Tippeligaen i år, enn vi var da vi rykket opp i fjor, sier han.

- Og hvis du skal tippe en plassering?

- Midt på tabellen, sier han beskjedent.

- Jobbe knallhardt
Odillon har spilt for FFK i fire år, og tok i fjor steget opp på A-laget. Siden den gang har rødbuksene signert flere forsterkninger på topp, som blant annet hjemvendte Tarik Elyounoussi. Kampen om spissplassen blir med andre ord ingen dans på roser.

- Det er ingen tvil om at det er tøff konkurranse, og jeg må jobbe knallhardt for å få spilletid. Likevel er dette noe jeg ser på som positivt for laget. Det er sunt at det er kamp om plassene, noe som betyr at vi har en sterk stall, sier han.

- Hvilke forventninger har du til deg selv?

- Målet mitt er selvfølgelig å score masse mål. Først og fremst må jeg få muligheten til å spille, det blir nok min tøffeste utfordring, sier han.

Hårfin tradisjon
Steget opp til A-laget har vært kjærkomment for Odillon, som skryter av klubben i sitt hjerte.

- Jeg trives veldig godt og lærer noe nytt hver eneste dag. I starten var det ikke like lett. Jeg var nettopp fylt 16 år da jeg flyttet fra familien min og vennene mine i Rakkestad. Jeg ble derimot fort vant med det, og klubben har vært veldig støttende hele veien, sier han.

- Med et unntak, legger han til.

Det han sikter til er treningsleiren på La Manga. Tradisjonen i FFK er nemlig at lagets nye spillere blir innviet ved hjelp av barbermaskinen.

- Første året man er med til La Manga må man barbere vekk alt håret. Jeg er jo så glad i håret mitt og har spart i to år nå, sier han.

Intervjuet ble gjort før La Manga og før Odillon måtte se rastaflettene falle. Den gangen han fortsatt var på god vei til å se ut som sitt store forbilde, Ronaldinho.

- Da må jeg bare begynne å spare igjen, sier han, mens han vemodig rufser til flettene som stikker ut gjennom hårbåndet.

Utdannet kokk
I løpet av årene i Fredrikstad har Odillon tatt kokkeutdannelse. Kun lærlingtiden gjenstår før han kan kalle seg selv for kokk.

- Hva er Odillons spesial?

- Det må kanskje være afrikanske retter. Det spiser jeg alltid når jeg er hjemme i Rakkestad hos min far og stemor. Ellers er det nok ris og kylling som er favoritten, i hvert fall nå som jeg må prøve å spise litt sunt. Jeg har nettopp vært i Frankrike og der har de alt for mye god mat, smiler han.

Odillon forteller at nesten alle døgnets timer går med til trening. Når han ikke trener er han sammen med venner og kjæresten Admira, som han har vært sammen med i fem år.

- Jeg er kjempeglad i Admira og er selvfølgelig mye med henne. Det er ikke ofte jeg er hjemme i Rakkestad, kanskje en gang annenhver måned. Ellers følger jeg litt med på RIF og prøver å se noen kamper i blant, sier han.

På torsdagens trening fikk Odillon en skade i kneet etter å ha kollidert med en medspiller. Han frykter i verste fall at kneet må opereres, noe som vil si at han blir ute i seks uker. Avgjørelsen blir tatt fredag.

Les flere saker fra Rakkestad Avis her.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag