RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Raste mot dommerne

Foto: AFP/Sven Nackstrand (Scanpix)
Sist oppdatert:
- Det var visst noen nye regler her i dag, sier Stephanie Cano etter at Frankrike hadde tapt for Norge.

STOCKHOLM (Nettavisen):

NORGE – FRANKRIKE 28-24: De franske spillerne og lederne var alt annet enn fornøyde med de danske dommerne Henrik La Cour og Jens Carl Nielsen.

Etter kampen var de rasende på kamplederne, som de mente favoriserte Norge.

- Jeg ønsker ikke å si noe om dommerne, sier trener Olivier Krumbholz.

- Utrolige ting
Men etter en stund lar han prinsipper være prinsipper og sier på kryptisk vis hva han mente om danskene.

- Vi fikk for mange utvisninger og det er situasjoner som lagene, dommerne og EHF gjerne kan se på i ettertid, så kan de ha sin mening om det som skjedde, sier han.

Veteranen Stephanie Cano skjønte lite av hva som skjedde.

- Det skjer enkelte helt utrolige ting, sier hun og tenker først og fremst på en situasjon hvor Else-Marthe Sørlie Lybekk stusset ballen med seg i stedet for å ta avkast etter en fransk scoring – uten at dommerne gjorde noe med det.

- Nye regler
Spesielt reagerte de franske spillerne på situasjonen der Raphaelle Tervel ble utvist og Norge fikk straffekast etter en duell med Ragnhild Aamodt.

- Det var visst noen nye regler her i dag. Da blir det vanskelig å spille, mener Cano.

Målvakt Valerie Nicolas ble kåret til sitt lags beste spiller, men heller ikke hun var fornøyd med måten Frankrike ble behandlet av dommerne.

- Jeg er bare en spiller og ingen dommer. Jeg synes ikke det som skjedde i dag var rettferdig. Bare EHF kan si om dømmingen var bra. Sier de at den var bra, da aksepterer jeg det. Jeg er tross alt bare en spiller, sier hun til Nettavisen.

Trengte hjelp for å vinne
Etter flere sesonger i dansk håndball med Viborg, er hun ikke overrasket over at La Cour og Nielsen dømte som de gjorde.

- De dømmer slik i den danske ligaen også. Det er ikke første gang de gjør dette, sier hun, uten å ville si direkte at kamplederne hjalp Norge til seier.

Det gjør derimot Cano.

- De trenger ikke den hjelpen for å vinne, men i dag måtte de kanskje ha den, sier høyrevingen.

«Den skandinaviske mafia»
I mange år er skandinaviske dommere blitt nektet å dømme andre skandinaviske lag. Etter at den tyske trenerlegenden Ekke Hoffman lanserte begrepet ”den skandinaviske mafia” har EHF og IHF unngått å irritere motstanderne med å sette opp skandinaviske dommere.

Andre naboland er ikke blitt behandlet på samme måte. Slovakiske dommere har dømt Tsjekkia, mens det var ukrainske dommere da Russland vant VM-finalen mot Romania i fjor.

- Vi har aldri klaget på dommerparene som har dømt oss. De tror jo at Danmark, Sverige og Norge er i familie alle sammen. Hvis de velger det fokuset, så går det bare utover dem, sier Marit Breivik.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere