BRUMUNDDAL - VÅLERENGA 3-4:

Vålerenga har hatt en blytung start på sesongåpningen. Hovedstadslaget står uten seier på de seks siste Eliteserien-kampene, hvorav fire kamper har endt i tap.

Blåtrøyene kunne i det minste trøste seg med 5-1 seieren i den første runden av Norgesmesterskapet, som sendte dem videre til 2. runde.

Gleden skulle vise seg å være kortvarig, for Brumunddal, som spiller på det fjerde nivået i norsk fotball, sjokkerte Vålerenga i førsteomgangen i den andre runden.

Hjemmelaget gikk til pause med en tomålsledelse, og tvang Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo inn i tenkeboksen.

Hør denne ukens episode av sesongkortet her:


Raser mot egne lagkamerater

VIF-spiller Christian Dahle Borchgrevink, som for tiden er ute med en kneskade, var gjest i NRKs studio. Høyrebacken var alt annet enn fornøyd da lagene gikk til pause.

– Dette er forferdelig å se på. Det er vondt. Det har vært en forferdelig periode fra før av, så dette var det siste vi trengte, sier Borchgrevink.

Blir det en hårføner fra Fagermo i pausen nå?

– Ja, det må det nesten være. Det her skal ikke være mulig, konstaterer backen.

22-åringen avsluttet med å komme med en bønn til medspillerne sine.

– Vi må vise at det betyr noe, så jeg forventer ordentlig trøkk i andre omgang.

Les også: Kilder til Nettavisen: Trøim fredet Fagermo i internt møte med Vålerenga-spillerne

Dønnum-magi

Vålerenga-spillerne så ut til å ha hørt Borchgrevinks bønn, og startet andreomgangen med et smell.

Dag-Eilev Fagermo foretok seg fire bytter i pausen. Blant dem som kom inn fra benken var Henrik Udahl, som etter under ett minutt på banen banket inn reduseringen, og tente håpet for bortelaget.

Vålerenga-fansen trodde de hadde avansementet i boks da Leonardo Zuta utlignet i det 76. minutt, men hjemmelaget ga seg ikke, og økte til 3-2 seks minutter senere.

Det så lenge ut til at kampen var tapt for Vålerenga, men så våknet Aron Dønnum.

Lånespilleren scoret ikke bare én, men to ganger, i løpet av overtiden, og sendte Vålerenga videre til den fjerde runden.

– Det føles bra. Slike kamper er alltid vanskelige, omtrent vanskeligere enn i Eliteserien. Jeg skjønner at supporterne blir utålmodige, det blir vi på benken òg. Det blir ofte slik at man får et sent mål, og så vinner man, sier Dønnum til NRK etter kampslutt.

Les også: Knallhardt ut mot omtalt virksomhet: - Hold kjeft!