*Nettavisen* Sport.

Råsterk Bjørgen knuste rivalene

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Vant sprinten i Kuusamo for tredje året på rad.

30.11.12 14:31

Marit Bjørgen gikk inn til seier under sprintrennet i Kuusamo fredag.

Den norske jenta fikk en vanskelig start og slet i kvartfinalen, men slo voldsomt tilbake og tok sin tredje strake seier i Kuusamo på tre år. I finalen fikk Bjørgen litt hjelp da slovenske Katja Visnar falt. Opp bakken var Bjørgen likevel råsterk og knuste alle. Det var egentlig aldri noen tvil om hvor seieren skulle havne.

- Bedre og bedre
Bjørgen var den eneste norske jenta som klarte å ta seg til en finale. Bjørgen viste også styrke i semifinalen der hun vant sitt heat komfortabelt.

- Jeg følte meg bare bedre og bedre. Jeg hadde gode ski og føler meg sulten på suksess. Jeg er veldig glad for denne seieren, sier Bjørgen i seierintervjuet.

- Dette viser at jeg har jobbet hardt i sommer. Jeg var ikke så bra teknisk i kvartfinalen, men det gikk bedre i semifinalen og finalen, sier den norske jenta.

Bjørgen fikk med seg seks bonussekunder for seieren fredag og leder minitouren i Kuusamo. Hun skaffet også et bra forsprang på rivalene Therese Johaug og Justyna Kowalczyk i verdenscupen. Johaug røk ut i kvartfinalen og Kowalczyk i semifinalen.

Russiske Evgenija Sjapovalova ble nummer to i finalen.

Nettavisen fulgte sprinten LIVE!

Dramatisk for Bjørgen
Det ble likevel en dramatisk start for Marit Bjørgen i sprintrennet fredag. Den norske jenta fikk det tøft allerede i kvartfinalen.

Langrennsstjernen ble bare nummer tre i sitt heat, slått av både Celine Brun-Lie og russiske Evgenija Sjapovalova, men gikk til slutt videre på tid.

Celine Brun-Lie leverte en svært sterk etappe og gikk automatisk videre sammen med den russiske jenta.

Kvartfinale ble ikke all verden for de øvrige norske jentene, og utover Bjørgen og Brun-Lie var det ingen av de andre som klarte å ta seg til semifinale.

Heidi Weng ble nummer tre i sitt heat, men tiden holdt ikke. Therese Johaug ble nummer fem i sitt heat og det holdt ikke til avansement for yndlingen.

Ingvild Flugstad Østberg hadde heller ingen sjanse til å gå videre, mens Astrid Uhrenholdt Jacobsen aldri stilte til start under kvartfinalen.

Kowalczyk i prologen
I den innledende prologen var det polske Justyna Kowalczyk som imponerte mest. Den polske jenta er regnet som Bjørgens argeste konkurrent i sporet.

Kowalczyk gikk i mål på tiden 3.10,4. Den tiden var bare finske Mona-Lisa Malvalehto i nærheten av å matche; hun ble slått med 76 hundredeler.

Marit Bjørgen gikk i mål til fjerde beste tid, 3.12,85, og ble altså slått med 2,45 sekunder av sin største rival.

Den sterke starten til Kowalczyk var likevel ikke mer enn et skremmeskudd. Den polske jenta tok seg nemlig ikke videre fra semifinalen, der hun ga tapt for Bjørgen.

LES MER OM PROLOGEN: Takk for sist, Bjørgen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.