RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(scanpix)

Rått av Svartedal

Sist oppdatert:
Jens Arne Svartedal utraderte konkurrentene under tirsdagens langrenssprint i Italia.

Svartedal var umulig å hamle opp med i kvartfinalen, semifinalen og finalen tirsdag. Han fosset i fra konkurrentene i den siste bakken, og kunne reise seg og slappe av de siste meterne inn mot mål.

- En helt fantastisk dag. Det manglet riktignok et par svensker og noen tyskere, men jeg tror de skulle få slitt i dag uansett. i de bratte bakkene er Jens Arne rett og slett uslåelig, sier sprinttrener Ulf Morten Aune til TV 2 Nettavisen.

- Hva er mest imponerende på en sånn dag?

- Det er veldig artig at de to yngste gutta, Jon Kristian Dahl og Eldar Rønning er med i finalen. Jon Kristian var på pallen i sprintstafett forrige uke, men nå gjør han det altså igjen, sier en blid Aune videre.

Slet i kvaliken
Svartedals største problem før seieren var faktisk kvalifiseringen. Med 13. plass var han bare 68 hundredeler fra å bli utslått.

I kvartfinalen vant han et heat med Tor Arne Hetland. I semifinalen vant han et helnorsk heat, hvor Hetland og Håvard Bjerkeli ble utslått. I finalen ga han alt, og de andre var sjanseløse.

Jon Kristian Dahl imponerte med en andreplass, hans første individuelle pallplassering i verdenscupen, mens Eldar Rønning måtte gi tapt mot Andrus Veerpalu i kampen om tredjeplassen.

- Jon Kristian er foreløpig ikke riktig så vass i skøyting som i klassisk, men vant U23-VM i sprint i fjor. Han har et godt lynne, og er flink til å legge til side det som ikke er viktig, og konsentrere seg om det som er viktig, sier Aune videre.

Fem blant de seks
Tor Arne Hetland og Håvard Bjerkeli ble nummer fem og seks. Hetland virket sliten i semifinalen, men revansjerte seg med en suveren seier i B-finalen.

Rennet gikk i klassisk stil.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere