Start – Raufoss 1–3

SØR ARENA (Nettavisen): Det ble en rolig åpning på kampen her i Kristiansand.

Raufoss har vist seg som en hard nøtt å knekke i starten av denne sesongens OBOS-liga med bare et innsluppet mål.

Og nettmasken skulle også Start slite med å finne i denne førsteomgangen. Til tross for et intensivt trykk med flere store sjanser, så ville det seg ikke helt for Start.

Se høydepunktene under (med tillatelse fra TV 2):

– Absolutt positive Start-tendenser, fortalte TV2-kommentator Amund Isaksen Lutnæs.

Start åpnet hardt i starten av den andre omgangen. Flere muligheter men det ble målløst for Start før Sanyang klinket til med en drømmescoring med ti minutter igjen av kampen.

– Der eksploderte det på tribunen. Det er en kunstscoring av Sanyang, sier TV2-kommentator Lutnæs.

Raufoss ville derimot ikke gi seg og satt inn en redusering bare minuttet etter Start endelig fant nettmasken.

Og det ikke bare med en eller to, men tre scoringer på drøye ti minutter. Raufoss med tre seine scoringer da Start rotet bort seieren på overtid.

Etter en fin debut for Skogvold borte mot Bryne, så begynner han allerede å få kjenner på Starts ubeleilige trend med å miste ledelsen. Dette hadde han å si til Nettavisen etter kampslutt:

– Vi må ta mer ansvar å få ballen inn i boksen. Det blir veldig mye spill fram og tilbake når vi egentlig skal pushe på. Og da får de 1–3 scoringen. Vi gir dem den egentlig, også vet jeg ikke om det kommer av at vi ikke vil nok eller ikke tørr, sier Skogvold.

Les også: Nettavisens tabelltips for Obos-ligaen 2023

Se høydepunktene mellom Hødd og Kongsvinger under (med tillatelse fra TV 2):

Skjelvent Start etter redusering

Å holde på ledelsen skal vise seg å være vanskelig for Start i innledningen til denne sesongen. Som borte mot Bryne ble det igjen en kort ledelse for Start. Dette hadde Sindre Tjelmeland å si til Nettavisen etter kampslutt:

– Første ti minuttene nå etter kampen er alle helt knust og veldig skuffet. Også vet vi at vi må børste det av oss og reise oss, forteller trener Tjelmeland.

Etter reduseringen ser dere plutselig litt skjelvene ut. Hva skjedde?

– Nei det må vi finne ut av i morgen. Vi har hatt en liten trend med at vi blir litt engstelige når vi tar ledelsen. Så vi må finne en god løsning på det.

HUSK: Nettavisen sender samtlige kamper fra Obos-ligaen og 75 kamper fra Eliteserien!

Henrik Skogvold fikk en drømmedebut borte mot Bryne med to målpoeng.

Like behagelig ble det ikke i dag og unggutten hadde dette å si da Nettavisen spurte om hvordan det føltes i gruppa etter reduseringen:

– Veldig bittert egentlig. Vi føler at vi gjør en ålreit kamp og det skal ikke ende 1–3 i den kampen her. Men de får et momentum mot slutten her og tar vare på mulighetene de får. Så all kreditt til dem for det, men det her er en kollektiv greie, så vi må jobbe med å holde på en ledelse, forteller en skuffet Skogvold.

Tjelmeland lar uansett ikke varsellampene gå helt enda:

– Før denne kampen var vi ubeseiret og vi var også bare fem minutter fra det denne kampen. Så jeg anser ikke dette som noen krise. Selv om vi selvfølgelig skulle hatt tre poeng her, men sånn ble det ikke og vi skal slå tilbake, sa Tjelmeland.

Tam førsteomgang

Etter noen rolige åpningsminutter skulle gjestene bli tildelt to kjappe hjørnespark. Men det var Start som fikk det meste ut av disse. I full fart kom Starts Nkubiri som spilte igjennom Sanyang, men måtte se den gå like utenfor.

Og dette skulle starte mulighetene for Start. Like etterpå skapte Tom Strannegård rom ut av ingenting etter en lekkerbisken av en finte. Han la et lurt skudd inn i kaoset foran målet, men ballen ble styrt utenfor.

En halvtime var spilte da det tystnet på Sør Arena. Wormgoor skallet til unggutten Derviskadic i forsøket på en klarering. Det så likevel ut som at det gikk greit med kollegaene.

– Det så ikke godt ut. Ikke råd til så veldig mye mer skader dette Startlaget, sa en engasjert TV2-kommentator.

Resten av omgangen ble også målløs til tross for et energisk trykk fra hjemmelaget.

Les også: Start låner Lillestrøm-spiss

Start hardt ut i andreomgang

Etter hvilen så det ut som at Sindre Tjelmeland ga sørlendingene de riktige beskjedene. Start gikk nemlig i strupen på Raufoss med et dryss av muligheter.

Både Sanyang og Skogvold skulle få hver sin store sjanse før fem minutter var spilt.

Men også Raufoss ville være med på leken. Etter 57 minutter kom de til sin største mulighet i kampen. Raufoss sin Sivert Westerlund klinker til på volley, men traff ikke reint der. Dessverre for gjestene.

Haruna med en lignende mulighet like etterpå, da det begynte å se skummelt ut for et Startlag som ikke hadde satt sjansene sine.

71 minutter tok det før Derviskadic prøvde seg mot Raufoss nummer 1. Men et farlig skudd mot lengste kryss ble noe av det siste vi så fra det unge talentet denne søndagen.

På slutten lønte endelig flust av muligheter seg for Start. Sanyang kaster seg rundt etter en ball inne i feltet der Lauvli måtte se seg for kort.

Les også: Sjekk denne Start-scoringen

1–0 til vertene må man si er fortjent etter en dag det ikke så ut som å ville seg for hjemmelaget.

Men Raufoss ville ikke være noe dårligere og utligner umiddelbart.

Og så raknet det for de gulkledde.

Start ser helt skjelvene ut etter reduseringen og mistet det totalt. Fra 1–0 til 1–3 på bare 10 minutter.

Nok en skuffende prestasjon fra Tjelmelands menn.