Gå til sidens hovedinnhold

Raul Jimenez ordnet tre Wolves-poeng mot Leeds

De to lagene var best i én omgang hver, men det var kun gjestene som maktet å score i oppgjøret på Elland Road.

LEEDS - WOLVERHAMPTON 0-1:

Raul Jimenez scoret kampens eneste mål i møtet mellom Leeds og Wolves i Premier League mandag kveld og sikret dermed tre poeng til hjemmelaget.

Det var vertene som var det førende laget i første omgang, men Marcelo Bielsas menn klarte ikke å få hull på byllen. I andre omgang våknet ulvene mer til liv og med rundt 20 minutter igjen å spille satte måljegeren Jimenez inn vinnermålet.

Spissen gjorde det meste selv da han dro seg fri og fyrte av. Ballen gikk via Kalvin Phillips og endret helt retning for en utspilt Ilian Meslier i Leeds-buret.

Dette var Jimenez 30. mål i alle turneringer siden starten på forrige sesong. Det er det kun tre andre spillere i Premier League som kan matche, ifølge Opta.

Raheem Sterling med 35 mål, Harry Kane med 34 mål og Pierre-Emerick Aubameyang med 31 mål.

Ropte på straffe

Før pause var det som nevnt vertene som hadde et initiativ. Etter 30 minutter kom Luke Ayling til med et godt skudd, men en oppofrende Max Kilman fikk blokket.

Noen minutter senere var det en god Conor Coady som reddet gjestene. James Harrison slo inn foran mål der Patrick Bamford ventet i meget god posisjon. Coady kom seg imidlertid imellom og fikk brutt like før spissen skulle avslutte.

Wolverhamptons første sjanse før pause kom rett før hvilen. Leander Dendoncker slo inn til Romain Saiss ved bakre stolpe og han la ut igjen til Daniel Podence. Han fikk avsluttet fra rundt elleve meter, mens Meslier reddet mesterlig.

Det hører også med til historien at hjemmelaget ropte på straffespark allerede etter åtte minutters spill da Helder Costa gikk i bakken etter en duell med Joao Moutinho inne i feltet, men dommer David Coote vinket spillet videre.

Coote måtte tåle mye kritikk etter sin opptreden i VAR-rommet i møtet mellom Everton og Liverpool i helgen og TV-bildene viste at han også her tok en avgjørelse som så absolutt kunne diskuteres.

Wolves våknet

Etter pause våknet gjestene og etter 51 minutter lå ballen i nettet etter en vanvittig avslutning av Saiss. Han dunket ballen i nede i lengste hjørne, men scoringen ble annullert etter at VAR konkluderte med at Podence var i offside i forkant.

Like etter måtte Leeds-keeper Meslier ut i full strekk da Podence klemte til.

Leeds-spillerne løp fire kilometer mer enn Wolves-spillerne før pause, men så ut til å bli litt slitne utover i andre omgang. Med 20 minutter igjen klarte de altså ikke å holde Wolves unna lenger og Raul Jimenez sørget for ledermålet.

Med rundt ti minutter igjen kom Leeds til noen gode sjanser for utligning, men verken Pablo Hernandez eller nykommer Raphina fikk uttelling.

Resultatet betyr at Wolves nå er oppe i ni poeng fra fem kamper og ligger på en sjetteplass i Premier League. Leeds er nummer ti med sine sju poeng.

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er superutgaven her