Ravel Morrison ble hyllet som et supertalent - nå er han tatt ut i Jamaicas landslagstropp

TIDLIGERE SUPERTALENT: Ravel Morrison ble hyllet som er sjeldent talent av sir Alex Ferguson. Nå spiller han i Östersund og er tatt ut på Jamaica sitt landslag.

TIDLIGERE SUPERTALENT: Ravel Morrison ble hyllet som er sjeldent talent av sir Alex Ferguson. Nå spiller han i Östersund og er tatt ut på Jamaica sitt landslag. Foto: Lefteris Pitarakis (AP)

Han ble hyllet som tidenes talent i Manchester United av tidligere United-manager Sir Alex Ferguson. Nå er 26-åringen tatt ut i landslagstroppen til Jamaica som skal spille Gold Cup i sommer.

I dag spiller Morrison for den svenske klubben Östersund etter at han signerte for laget fra skiskytterbyen i vinter. Før det var Morrison på en omflakkende reise rundt til ulike klubber i fotballverdenen.

Siden Morrison forlot Manchester United i 2012 har han vært innom klubber som West Ham, Birmingham, QPR, Cardiff, Lazio og den mexicanske klubben Atlas.

ESPN skriver at Morrison reiste med Jamaica sitt landslag, også kalt «the Reggae Boyz» til kampen mot Antigua & Barbuda i mars 2018 og at han siden den gang har skaffet seg Jamaicansk pass.

- Ravel har mottatt sitt pass, det er noen utfordringer som han må finne ut av, men han har indikert til oss at han forhåpentligvis er klar til starten av Gold Cup, det sa Jamaicas manager Roy Simpson i februar ifølge ESPN som siterer RJR News.

Nå er altså Morrison tatt ut i den preliminære troppen på 40 spillere som kan representere Jamaica i sommerens Gold Cup.

Morrison har tidligere spilt for det engelske U21-landslaget, men har nå altså bestemt seg for å representere Jamaica på seniornivå.

Bygger opp karrieren

Morrison klarte ikke å leve opp til den ekstreme «hypen» han fikk i Manchester United og fikk aldri noe gjennombrudd med Ferguson i managerstolen. Etter at han signerte for Östersund var Morrison klar på at det ikke var noen nedtur å ta turen til Sverige for å spille fotball.

- Jeg har kommet hit for å bygge meg selv opp igjen. Jeg vil nyte dette, nyte fotball igjen og vinne alt vi deltar i. Det er spennende og jeg ser virkelig frem til alt som står foran meg. Vi har et godt lag og det ser fint ut her, sa Morrison ifølge The Guardian etter han hadde signert for den svenske klubben.

Til tross for at Morrison har opparbeidet seg et frynsete rykte de siste årene, var ikke den svenske klubbens engelske trener Ian Burchnall bekymret for å signere han til klubben.

- Vi tror på at man ikke skal dømmes for den man har vært. Vi er en åpen klubb og alle er velkommen til oss. Vi har erfaring med spillere med lignende problemer og har god erfaring med å ta vare på dem, sa Burchnall ifølge The Guardian.

Les mer: Ravel Morrison var et supertalent - nå skal han spille i Sverige

Ble hyllet

Tidligere Manchester United-stopper Rio Ferdinand fortalte i et intervju med BT Sport om en episode der sir Alex Ferguson snakket høyt om Morrison.

- Sir Alex tok meg og Wayne Rooney til side på trening en dag og sa. Hør her, denne gutten er bedre enn det du var, bedre enn det Wayne var og bedre enn det Ryan Giggs var. Denne gutten er den beste du noen gang vil se, skal Ferguson ha sagt ifølge Ferdinand.

Gold Cup er et mesterskap for landene i Nord og Sentral-Amerika samt den Karibiske regionen. Årets utgave arrangeres i et samarbeid mellom USA, Costa Rica og Jamaica i perioden 15.juni til 7.juli.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.