*Nettavisen* Sport.

RB Leipzig sendte Mourinho og Tottenham ut av Champions League

YDMYKET: José Mourinho og hans Tottenham var sjanseløse borte mot RB Leipzig.

YDMYKET: José Mourinho og hans Tottenham var sjanseløse borte mot RB Leipzig. Foto: Annegret Hilse (Reuters / NTB scanpix)

Den tyske klubben ble rett og slett noen nummer for store for Premier League-giganten tirsdag kveld.

10.03.20 23:34

RB LEIPZIG - TOTTENHAM 3-0 (4-0 sammenlagt):

Tottenham, som spilte finale mot Liverpool i Champions League sist sesong, ble tirsdag slått ut av turneringen. Tyske RB Leipzig ble for sterke for londonlaget.

Tyskerne vant den første kampen i England med 1-0 og hadde slik sett en godt utgangspunkt før returkampen og på hjemmebane hadde de god kontroll.

To scoringer av Marcel Sabitzer før pause sikret avansementet. I andre omgang la svenske Emil Forsberg på til 3-0 for hjemmelaget.

Karriereverste for Mourinho

Dette er første gang den tyske klubben går til kvartfinale i Champions League. Samtidig blir 32 år gamle Julian Nagelsmann den yngste treneren noensinne som leder et lag videre til kvartfinale i den gjeveste europacupen.

For Mourinhos del betyr resultatet at han står med seks strake kamper uten seier med Tottenham i alle turneringer. Det har portugiseren aldri opplevd før under sin tid som trener (manager) på seniornivå, ifølge statistikkbyrået Opta.

Tottenham har tapt fire og spilt uavgjort i to (uavgjort mot Norwich, men tap på straffer) av de seks siste kampene. På sine 935 kamper på seniornivå - tallene er altså utarbeidet av Opta - er det første gangen at Mourinho opplever en slik rekke uten seier.

- Jeg var selvsagt positiv før kampen. Slik må jeg være hele tiden. Om du ikke er positiv, så er det bedre å bli hjemme. Ja, vi hadde troen på dette, men vi sliter for øyeblikket. Vi møtte også et veldig sterkt lag, sier Mourinho til BT Sport etter kampen.

Tottenham helt Erik Thorstvedt liker ikke det han ser, men tror ikke londonklubben komer til å ta noen drastiske avgjørelser rundt Mourinho med det første.

- Det ville vært et nederlang for Daniel Levy som sparket Mauricio Pochettino og hentet inn Mourinho, Tottenham må ha litt is i magen, mener jeg, men det er lenge sien Mourinho greide å levere. Han skulle være en pokalgarantist, jeg tenkte, ja, kanskje i FA-cupen, men så ryker de mot Norwich på hjemmebane. Det ser absolutt ikke bra ut, altså, sier Thorstvedt i TV 2-studio om Spurs-manageren.

LES OGSÅ: Hvorfor hater fotballfansen RB Leipzig?

Tottenham-profil Dele Alli var langt nede etter kampen.

- Vi ber om unnskyldning til fansen, de fortjener bedre enn et slikt tap. Nå må vi kjempe. Vi kan ikke være i den situasjonen vi er i, nå kan vi ikke gjemme oss. Dette har virkelig ikke vært noen god sesong for oss, sier Dele Alli til BT Sport.

- Sannheten er at vi har havnet i en vanskelig situasjon. Selvtilliten er lav for øyeblikket. Alle spillerne er modne nok til å vite at vi ikke gjør nok. Du må alltid se deg selv i speilet først, det er noe jeg gjør, jeg er sikker på at andre spillere gjør det samme, sier midtbanespilleren.

Sabitzer scoret to

Allerede etter ti minutters spill tok vertene ledelsen. Timo Werner fikk ballen, mens hans avslutning ble blokkert. Den målfarlige spissen fikk imidlertid tak i returen og satte opp sin kaptein Marcel Sabitzer i god posisjon. 25-åringen smelte til på direkten og selv om Hugo Lloris fikk en hånd på ballen, klarte han ikke å holde den ute.

Det var grunn til å sette spørsmålstegn ved keeperspillet til franskmannen i dette situasjonen. For Leipzigs del var dette selvsagt en drømmestart på kampen.

Rundt ti minutter senere ble ledelsen doblet og igjen var det Sabitzer som var sist på kula. Den spanske backen Angelino, som hadde en meget god første omgang, plukket opp ballen etter at Serge Aurier hadde feilberegnet et innlegg og bare fått stusset ballen videre mot cornerflagget. Spanjolen serverte en perfekt ball til Leipzig-kapteinen som satte hodet til og dermed sto det 2-0 til hjemmelaget.

Igjen var Lloris på ballen, men klarte ikke å holde den unna nettmaskene.

Rett i forkant av 2-0-scoringen hadde også Tim Werner en ball i nettet, men scoringen til superspissen ble annullert på grunn av offside.

LES OGSÅ: Nå vil UEFA gjøre offside-endringer i Champions League

Werner hadde også en god mulighet etter en halvtimes spill, men denne gangen var Lloris med på notene og reddet tyskeren skudd med retning mot hjørnet.

Tottenham hadde ikke all verden å by på, men rett før pause testet Giovani Lo Celso tidligere Liverpool-keeper Peter Gulasci med et skudd. Ungareren reddet.

Dramatiske scener

Like etter slurvet Tottenham i boksen og et klareringsforsøk fra Eric Dier gikk i beinet til en motspiller og mot mål. Lloris hang med i svingene og avverget.

Dermed måtte gjestene fra England spasere i garderoben vel vitende om at det hadde en gedigen oppgave foran seg i andre omgang for å avansere til kvartfinale.

Klikk på bildet for å forstørre. AV PÅ BÅRE: RB Leipzigs Nordi Mukiele.

AV PÅ BÅRE: RB Leipzigs Nordi Mukiele. Foto: Ronny Hartmann (AFP / NTB scanpix)

I andre omgang ble det dramatiske scener da den unge amerikaneren Nordi Mukiele ble liggende nede. 22-åringen fikk ballen hardt tilbake i ansiktet etter en duell.

Medisinsk personell strømmet til for å hjelpe RB Leipzig-spilleren som etter hvert ble fraktet av banen på båre. Spilleren så ut til å være ved bevissthet.

LES OGSÅ: Dier konfronterte tilskuer på tribunen. Politiet koblet inn i saken

Vertene hadde stort sett kontroll på kampen etter pause og Spurs slet med å sette inn den helt store sluttspurten. Etter 74 minutter rykket Lucas Moura seg fri og fant Dele Alli, men avslutningen gikk rett i fanget på Leipzigs burvokter.

Rett før slutt satte i stedet svenske Emil Forsberg spikeren i Tottenham-kista og sendte londonlaget ut av Champions League.

Du kunne følge kampen i Nettavisens livesenter:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag