RBK berget poeng

Foto: (Foto: Scanpix)

Rosenborg berget poeng selv etter hardt idømt rødt kort. Og Lillestrøm er fortsatt uten trepoenger.

21.04.08 13:36

Vålerenga og Rosenborg spilte uavgjort 1-1 i den siste kampen søndag. Og det ble en kamp full av dramatikk.

Her får du kampfakta fra kampene

Rosenborg fikk Yssouf Koné utvist midtveis i første omgang på grunn av en hard takling. Da de fleste ventet på det gule kortet, dro dommer Svein Oddvar Moen like godt opp det røde.

Strengt
TV 2s fotballekspert Nils Johan Semb mente det var meget strengt dømt, noe tv-bildene også viste. Det så dermed veldig tungt ut for Rosenborg, som på det tidspunktet hadde havnet under 0-1 etter et nydelig Vålerenga-angrep som spissfunnet Mohammed Abdellaoue ekspederte iskaldt i mål.

Det så lenge ut til at kampen ikke skulle få flere mål heller, men med ti minutter igjen å spille, dukket Didier Konan opp etter en glimrende pasning fra Fredrik Stoor. Alene med Troy Perkins gjorde Konan ingen feil.

Det ble ikke flere mål, til tross for høy intensitet fra begge lag. Dermed er Vålerenga på 3. plass på tabellen, mens RBK er nummer ti.

Lillestrøm ble av flere tippet som en av gullkandidatene i årets Tippeliga. I de tre første serierundene klarte de ikke å innfri. Det klarte de heller ikke mot Molde på Åråsen søndag kveld, en kamp som endte 1-1.

På bunnen
Og nok en gang kunne det fort ha endt poengløst for Tom Nordlies menn, som fremdeles er helt nederst på tabellen, fordi Molde var nærmest det forløsende og poenggivende målet. Det hjalp ikke for LSK at Olivier Occean ga hjemmelaget ledelsen før pause, for Jose Mota utliknet for gjestene etter hvilen.

Viking er igjen serieleder etter en sterk 1-0-seier borte mot Tromsø i snødrevet på Alfheim. Martin Fillo ble matchvinner med sitt første ligamål for siddisene. Det var ingen utpreget velfortjent seier, for tromsøspillerne presset tidvis voldsomt på for en utlikning, men den kom aldri.

Fem treff for Aalesund
Aalesund sto for rundens maktdemonstrasjon da de regelrett knuste HamKam 5-0. Resultatet kunne også fort ha vært enda større. HamKams Juha Pasoja ble for øvrig utvist i første omgang. Gjestene misbrukte også et straffespark ved Jan Michaelsen.

Tor Hogne Aarøy scoret tre mål i kampen. Dermed er han toppscorer i Tippeligaen etter fire serierunder sammen med Thorstein Helstad.

Lyn så lenge ut til å berge ett poeng borte mot Strømsgodset, men David Nielsen dukket opp like før slutt og sørget for at alle tre poengene ble igjen i Drammen. I kampen ble Lyns målscorer Theodor Bjarnason utvist, etter å ha pådratt seg to gule kort.

Skade på Ighalo
Lyns superspiss Odion Ighalo ble for øvrig skadet tidlig i kampen.

Her kan du se målene:

Godset-Lyn 0-1 (Bjarnason)
LSK-Molde 1-0 (Occean)
Aalesund-HamKam 1-0 (Aarøy)
Aalesund-HamKam 2-0 (Aarøy )
Tromsø-Viking 0-1 (Fillo)
Godset-Lyn 1-1 (Andersen)
Aalesund-HamKam 3-0 (Silva)
LSK-Molde 1-1 (Mota)
Aalesund-HamKam 4-0 (Jääger)
Aalesund-HamKam 5-0 (Aarøy)
Godset-Lyn 2-1 (Nielsen)
VIF-RBK 1-0 (Abdellaoue)
VIF-RBK 1-1 (Konan Ya)

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.