Gå til sidens hovedinnhold

RBK-Brann 101-58

Rosenborg har trolig vært Branns verste mareritt under trøndernes «gullalder».

BRANN STADION (Nettavisen): Lørdag er det duket for fotballfest og storkamp når Brann tar imot regjerende seriemester Rosenborg på Brann Stadion.

Før oppgjøret topper Brann tabellen hele sju poeng foran Rosenborg etter 16 serierunder.

- Presset er på Rosenborg
Mange mener at nettopp helgens oppgjør mellom de to gigantene i norsk fotball kan bli svært så avgjørende i gullkampen.

- Det er Rosenborg som har presset på seg. Rosenborg må vinne for å henge med, mens vi har et annet utgangspunkt, sier Brann-trener Mons Ivar Mjelde, og minner om rødtrøyenes solide forsprang på trønderne i Tippeligaen.

Men statistikken er ikke like hyggelige lesning for Branns sympatiske trener. Nettavisen har gått gjennom samtlige oppgjør mellom Brann og Rosenborg siden 1990 - perioden like før Rosenborgs «gullalder» for alvor startet.

Totalt har lagene møtt hverandre 39 ganger i serie, cup og treningskamper. 19 av oppgjørene har endt med seier til Rosenborg, inkludert den velkjente 10-0-seieren på Lerkendal i 1996 og 9-0-seieren i 1994. Brann har vunnet kun ni oppgjør, mens 11 er endt med poengdeling.

Har scoret over 100 mål
Verst lesning for Mjelde og Brann-fansen er imidlertid målforskjellen. Rosenborg har scoret 101 mål mot Brann, mens Bergens-klubben har satt 58 scoringer i mål bak trøndernes keeper siden begynnelsen av 1990-tallet.

Den elendige statistikken bryr imidlertid Mons Ivar Mjelde seg lite om.

- Rosenborg har jo vært det store gullaget de siste årene, og var et stort hakk bedre enn de andre lagene. Vi er i en helt annen situasjon nå. Vi er mye, mye bedre rustet, slår Mjelde fast overfor Nettavisen.

Og:

- Vi kommer ikke til å bruke mye tid på tidligere statistikk.

- Kan leve med tap
Etter onsdagens trening var Mjelde i perlehumør, og innrømmer at han er revansjesugen etter fjorårets 1-3-nederlag mot Rosenborg på Brann Stadion. Den kampen sørget som kjent at trønderne kunne feire gullet i Branns egen storstue.

- Taper vi for Rosenborg, er fremdeles ikke toget gått for vår del, som det var i fjor, mener Mjelde.

- Det er litt sånn at Rosenborg må vinne, mens vi kan nøye oss med å ville vinne, fortsetter han.

Høy temperatur
Brann gjennomførte en knallhard trening med høy temperatur onsdag. For selv om Mjelde var i strålende humør etter økten, var han til tider illsint under formiddagens trening.

- Temperaturen var bra, den, men jeg er ikke fornøyd med innsatsen til det grå laget (Branns antatte førstelag). Kontringspillet satt overhodet ikke, forteller han.

Formasjonstreningen tyder på at Eirik Bakke og Martin Andresen kan få spille fra start på den sentrale midtbanen, men Mjelde har overhodet ikke bestemt seg for hvilke 11 spillere han skal sende utpå i det som forhåpentligvis blir lørdagens store høydare.

- Vi skal ha formasjonstreninger på torsdag og fredag også, så får vi se, sier Mjelde og smiler lurt.

Reklame

Regntøyet du trenger til den norske sommeren