RBK-duo kan bli spisspar

John Carew er tvilsom, og Åge Hareide vurderer å bruke Steffen Iversen og Daniel Braaten fra start som spisser mot Hellas. Hva mener du?

03.10.06 19:15

BISLETT (Nettavisen): John Carew er høyst usikker før lørdagens EM-kvalifiseringskamp mot Hellas. Lyon-spissen testes onsdag, og landslagssjef Åge Hareide er allerede mentalt innstilt på at spissen ikke blir klar.

Les den saken her.

Braaten/Iversen vurderes
Han vurderer to alternativer. Det ene er det velkjente 4-2-3-1-systemet som Hareide normalt bruker. I en sånn formasjon er det sannsynlig at Steffen Iversen blir spiss, mens Ole Gunnar Solskjær vil operere bak ham i rollen som hengende spiss.

Men landslagssjefen vurderer også et annet alternativ: En diamant-formasjon på midtbanen og to spisser. I så fall kan Rosenborg-duoen Steffen Iversen og Daniel Braaten få sjansen fra start som spisser. Mens Solskjær får en rolle i midtbane-diamanten.

Braaten spilte en strålende kamp som spiss da han kom inn som innbytter for Steffen Iversen allerede etter 11 minutter da Norge slo Slovenia 3-2 i fjor.

- Det kan bli to fra Rosenborg på topp. Både Steffen og Daniel er i form, og Daniel er en ekkel spiller å spille mot. Han har stor fart, er uberegnelig og vanskelig å håndtere, sier Hareide.

- Vi skal se litt på hva vi velger. Vi skal prøve å være lure uten at vi lurer oss selv. Først må vi imidlertid få avklart situasjonen med John. Er det et håp så vil vi prøve helt frem til lørdag. Er det ikke et håp, så legger vi det dødt med en gang og begynner med en gang å jobbe med det alternativet vi går for. Vi får se hva det blir til på treningen onsdag, fortsetter han.

Aggressivitet er nøkkelen
Men uavhengig av hva han til slutt velger, er Hareide klar på hva nøkkelen blir for å ta tre poeng mot Hellas. Det blir aggressivitet og ballgjenvinning i midtbaneleddet.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Spiller Hellas inn en ball sentralt så må vi være over dem. Da får vi gunstige brudd, og da behøver heller ikke farten på topp å bli så viktig. Da blir det timingen som blir viktig i forhold til løp i bakrommet, sier landslagssjefen.

Norge har studert grekernes kamper det siste halve året, og assistent Ola By Rise har også vært i kontakt med Olympiakos-trener Trond Sollied. Oppsummeringen er klar.

- Det blir en tøff kamp, men det er ingen umulig oppgave. De har mange gode individualister, og hadde i EM et veldig sterkt kollektiv. Vi har imidlertid en veldig god bortebanestatistikk. Det passer oss at det blir trøkk og press mot oss, og om Hellas kommer høyt for å ta oss eller ligger lavt for å erobre ball fra oss - vi skal håndtere det de kommer med, sier Hareide.

- Strategimessig blir det mye det samme utgangspunktet som mot Ungarn. Den store forskjellen er at Hellas er et bedre lag enn det Ungarn er, legger han til.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.