LILLESTRØM - ROSENBORG 3-1:

ÅRÅSEN (Nettavisen): – Det er lenge siden Rosenborg presterte godt over tid og i to kamper på rad for eksempel, sier Løfaldli til Nettavisen etter at trønderne ga bort både ledelse og poeng mot Lillestrøm søndag kveld.

Stefano Vecchia sendte nemlig Kjetil Rekdals menn i ledelsen mot de kanarigule, men deretter tok vertene fra Åråsen fullstendig over kampen, scoret to mål og fremprovoserte et dobbeltbytte fra Rekdal allerede før pause.

– Når de tar ledelsen, så slutter de å angripe. Det kan hende kvalitetsforskjellen er så stor at de ikke evner, men det som skjer når de tar ledelsen er imot det Rosenborg skal være og det viktigste klubben står for, nemlig artig angrepsfotball. Det er bekymringsverdig, slår Løfaldli fast.

Les også: Her løper RBK-stjernen i garderoben. Så ble han avslørt av TV-kameraene: - Idiotisk

- Blir det en vane, er det dramatisk for klubben

Han påpeker at det er langt fram til de beste Eliteserien-lagene for den tradisjonsrike klubben fra Lerkendal, og ser heller ingen framgang siden klubben var på Åråsen for omtrent et år siden.

– Og det er grunn til bekymring, for det er Rosenborg det er snakk om. Seriegullet er det bare å glemme, og Rosenborg har til og med kommet i en situasjon hvor det nesten er sånn at man ikke snakker om seriegull fordi det er så fjernt. Det sier litt om hvor klubben har havnet.

Kjetil Rekdal tok over klubben før sesongen med mål om å bringe klubben tilbake i toppen av norsk fotball.

Les også: Raste i TV-intervju: –⁠ Stopp spillet der! F***

Har du hørt siste episode av «Sesongkortet»?

Sist sesongs femteplass gjorde at trønderne ikke kvalifiserte seg for spill i Europa, og fasiten etter 10 runder under Rekdal er åttendeplass – med 13 poeng opp til serieleder Lillestrøm.

En trend som bør snus så fort som overhodet mulig, ifølge Løfaldli.

– Fjoråret var en veldig skuffende sesong, og Rosenborg var utenfor Europa for første gang på lang, lang tid. Hvis det fortsetter som nå blir det ikke Europa neste sesong heller, og hvis det skal begynner å bli en vane, så er det dramatisk for klubben, understreker han.

Han har vanskelig for å se noe særlig fremgang i laget under Rekdal, men påpeker samtidig at den tidligere HamKam-treneren ikke kan klandres alene.

– Et overordnet spørsmål er hvorfor Rosenborg har kommet dit, og Rekdal har jo fått det i fanget da han kom til klubben. Det er godt mulig han har gjort så godt han kan og fått det beste ut av det, men det er vanskelig å svare på, sier han, og fortsetter.

– I og med at han sliter såpass med å få skikk på det, og Åge Hareide slet i fjor, så forteller det nok en del om kulturen i klubben og at den ikke er der den var.

Rekdal: - Utrolig frustrerende

I søndagens kamp mot Lillestrøm falt laget såpass sammen at Rekdal valgte å bytte ut både Per Ciljan Skjelbred og Ole Sæter allerede etter 41 minutter.

Han har ikke noe godt svar på hvorfor laget falt så langt mot eget mål etter å ha tatt ledelsen.

– Men det er utrolig frustrerende å se det, sier han til Nettavisen.

Etter kampen er han ærlig på at han vurderte å gjøre de to endringene allerede mens laget ledet 1-0, og at han angrer på at han ikke gjorde det.

– Jeg burde byttet på 0-1 da det begynte å slå sprekker, for vi fikk et voldsomt trykk på oss. Vi snakket om å gjøre det da, og det er noe jeg angrer på at vi ikke gjorde. Det har ingenting med Ole eller Per å gjøre, men det har med laget på banen å gjøre.