ODD GRENLAND - AALBORG 0-0:

LA MANGA (Nettavisen): - Strålende, det var ordet Dag-Eilev Fagermo brukte for å oppsummere innsatsen mot Aalborg til sine gutter.

Da hadde han sett laget sitt kneble den nye RBK-treneren Erik Hamrén sitt danske mannskap. Et ballsikkert dansk lag som oftest sverger til 4-4-2.

- Du er jo kjent som en 4-3-3 mann: Hvordan tror du det går med Erik Hamrén som sjef i RBK. Det var ikke mye som minnet om deres klassiske 4-3-3 her i dag?

- Rosenborg er sånn jeg ser det ferdig med 4-3-3-modellen. Og det er for så vidt greit det. Jeg er mer opptatt av å ha en klar struktur i laget. Om det skjer i 4-3-3 eller 4-4-2 er ikke så viktig. RBK hadde i hvert fall en klar struktur før, men om Hamrén er opptatt av det? Nei, det vet jeg ingen ting om, sier Fagermo til Nettavisen.

- Begynner å ta form
Odd Grenland skal i hvert fall spille 4-3-3 i år. Det er bombesikkert.

Og dersom innsatsen torsdag ettermiddag varer sesongen ut, bør en ikke bli overrasket om oppholdet i førstedivisjon blir av det kortvarige slaget.

- Dere ser vanskelig ut å spille mot?

- Ja, jeg håper jo det. Vi snakket om det på trening i går, at nå begynner laget å ta form både offensivt og defensivt. Og med den arbeidsmoralen vi har i dag, synes jeg vi er best i 2. omgang mot laget som topper den danske ligaen.

- Hvorfor ble det Odd på deg nå?

- Jeg er telemarking og jeg har kommet hjem til klubben i mitt hjerte. Vi har et nytt stadion klart med kapasitet på 14 000, og vi er alene i en stor region. Nå er vi jo i førstedivisjon, så det passet bra for meg å komme tilbake. Det er på tide å få ut potensialet i Odd, sier han selvsikkert.

Presise Ruud
Telemarkingen hadde 5-1 i målsjanser til Odd Grenland på egen blokk og gliste bredt etter kampslutt.

Riktig nok skapte telemarkingene sine fleste sjanser etter presise dødballer fra Espen Ruud. Samtidig lyktes taktikken nærmest fullt ut med å kneble Hamréns mannskap.

- Espen Ruud er definitivt en som passer best i 4-3-3, så han bør tenke seg godt om dersom han skal gå til en annen klubb over sommeren, poengterer Fagermo.

- Så ikke samme kamp
Aalborg sin største sjanse var et skudd via en motspiller som gikk i tverrliggeren og over.

- Vi slapp ikke inn mål i dag og vi får ta med oss det. Slike kamper har ofte en tendens til å bli avgjort på en dødball, og der var nordmennene sterke, oppsummerte en mellomfornøyd Hamrén etter kampen.

- Odd Grenland talte opp 5-1 i målsjanser til dem, synes du de skal få lov til å kose seg litt over det mot dere?

- 5-1, sier du? Da tror jeg ikke vi har sett matchen med like øyne. Jeg er fornøyd med treningskampen, men jeg er ikke fornøyd med vår egen kvalitet.

Tøft mot norske lag
Det tar uansett ikke gleden vekk fra en blid Fagermo.

- Jeg har sett Aalborg på trening, og mot LSK da jeg synes de var veldig gode. Det er nok litt annerledes for dem å spille mot norske lag, enn hjemme i den danske ligaen. Vi spiller litt tøffere, mener han.

Svensken har tidligere uttalt at ”det eneste som er sikkert er at vi kommer til å spille med fire i backlinjen”, og ønsker ikke å diskutere Rosenborg mens han fortsatt er under kontrakt med Aalborg.

Torsdag ville han heller ikke å begi seg utpå en debatt om forskjellene på norsk og dansk spillestil.

- Det ønsker jeg ikke å kommentere. Alle trenere har sin egen formasjon, men det er forskjell på hvordan lagene spiller her i dag. Vi er fra en høyere divisjon enn dem, så da spiller vi også litt annerledes. Dersom vi hadde vært i en kamp mot et antatt bedre lag enn oss, ville vi også ha satset mer på dødballer og kontringer, sier Hamrén.

PS. Oppgjøret var ikke en del av turneringsspillet på La Manga. Det var en ren treningskamp de to lagene i mellom.

Her får du full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter sendt til deg på mobilen din? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.