RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

RBK-fest i Bergen

Sist oppdatert:
I motsetning til i fjor står puber i Bergen med åpne armer for å ta imot Rosenborg-supportere når ny gullkamp skal utkjempes.

(iBergen.no): Da gullet skulle avgjøres i Bergen høsten 2006, måtte RBK-supporterne, «Kjernen», virkelig slite for å tak til å huse fest i Bergen. Et titall utesteder i Bergen ble kontaktet, men vendte tommelen ned i første omgang.

- Bråk
De flest begrunnet det med frykt for bråk – at det kunne oppstå episoder mellom Brann- og Rosenborg-fans. Først etter at «Kjernen»-leder John Inge Korsgat gikk ut i media viste bergenserne seg frem fra en bedre side.

I år ser det langt lysere ut – sett med Brann-øyne. Nå er det Brann som har overtaket og trønderne som er desperat etter å vinne – omvendt situasjon fra 2006 med andre ord. Med det kommer den bergenske gjestfriheten.

- Jeg ble kjempepositivt overrasket! Jeg hadde ikke kommet så langt som å begynne å ta kontakt med utesteder før jeg ble ringt opp fra en kar fra Radio 1 i Bergen. Dette står i rake motsetningen i forhold til i fjor, sier turleder for «Kjernen» Rolf Karlsen til iBergen.no i morgentimene mandag.

Mener du bergensere er gjestfrie mot bortelagets supportere? Si hva du mener i kommentarfeltet nederst i saken!

Gjestfrihet
Det er Radio 1s Arne Tvedt som har fått i stand hus til trønderne som skal ha oppladning til gullkampen på utestedet Era midt i Bergen sentrum. Bergenseren føler seg ikke som noen sviker for å ha hjulpet trøndere i hus.

- Nei, jeg synes at vi i Bergen må vise oss som den gjestfrie byen vi er. Det som skjedde i fjor var nesten en liten skandale. Stemningen var god i fjor, sier Tvedt til iBergen.no.

Ifølge Tvedt var personalet på utestedet svært fornøyd med RBK-supporternes oppførsel og det hele bar preg av en real hyggefest heller enn en innbitt gullkamp.

På Era håper «Kjernen» å kunne stille med et par hundre mann og på Stadion er det ventet opp til 1000 RBK-fans, forteller Karlsen.

LES OGSÅ:
- Åpner Rådhuset for RBK-fest

Bergens-kjendis fikset RBK-fest

Mener du bergensere er gjestfrie mot bortelagets supportere? Si hva du mener i kommentarfeltet under!

Les flere nyheter på iBergen.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere