RBK-fest i superfinalen

Foto: Svein Ove Ekornesvåg/Scanpix

Det velsmurte Rosenborg-maskineriet viste til tider storspill på Color Line Stadion.

07.03.10 21:42

AALESUND - ROSENBORG 1-3:

Fjorårets cupmester mot fjorårets seriemester. Det kunne ikke bli annet enn fyrverkeri da Aalesund tok imot Rosenborg til superfinale hjemme på Color Line Stadion.

Men den store spenningen i kampen ble det aldri.

Til det var de gjestende trønderne altfor gode.

Kris Stadsgaard åpnet festen med sitt knallskudd fra drøye tyve meter allerede etter syv minutter. Ballen gikk via Jonatan Tollås og dermed var Aalesunds sisteskanse Anders Lindegaard totalt utspilt.

Kjempetabbe
Rett før halvtimen var spilt kom dagens tabbe på Color Line Stadion. Jonathan Parr hadde en horribel heading tilbake til Lindegaard, men målmaskinen Rade Prica luktet tilbakespillet og snappet ballen.

Alene med Lindegaard satte svensken ballen i stolpen, men returen dunket RBK-spilleren i åpent mål.

Dermed gikk lagene til pause på stillingen 2-0 til gjestene foran et taust hjemmepublikum.

Rett etter hvilen økte Trond Olsen til 3-0 etter flott forarbeid av Fredrik Winsnes.

Men da - liggende under 0-3 og etter snart en times spill - våknet endelig hjemmelaget. Petter Orry Larsen sørget for redusering da han banket inn dagens scoring i Aalesund fra skrå vinkel og nærmere 25 meter.

RBK-keeper Daniel Örlund må nok ta litt av skylden for den scoringen. Skuddet fra Orry Larsen kom overraskende på, men en keeper av Tippeliga-kaliber bør ta det skuddet.

Snytt for straffe?
Vertene satte inn en massiv spurt for å få ytterligere en redusering, men RBK-forsvaret holdt unna. Det spørs dog nok om hjemmelaget ikke ble snytt for en straffe da Khari Stephenson ble felt av superveteranen Roar Strand, men dommer Tommy Skjerven pekte ikke på krittmerket.

Tor Hogne Aarøy har slitt med en leggskade den senere tid, men ble klargjort for spill søndag. Fyrtårnet hadde flere store sjanser til å få nettsus, men Örlund og treverket satte en effektiv stopper for den høyreiste lysluggen.

Men Aalesunds siste spurt døde kjapt ut, og det ble et kjedelig siste kvarter på Color Line Stadion før dommer Skjerven blåste av kampen.

Dermed tok Rosenborg seieren i den norske utgaven av Community Shield, og tar også med seg en solid dose selvtillit til neste helgs Tippeliga-åpning.

Rosenborg-angrepet virket til tider av oppgjøret som en velsmurt maskin, og målkåte Rade Prica blir nok også denne sesongen en utfordrer til toppscorertittelen i den øverste divisjonen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.