Gå til sidens hovedinnhold

RBK-helten dropper landskampen

Håkon Opdal erstatter Rune Almenning Jarstein.

TROMSØ - ROSENBORG 2-4:

Rosenborg var dødelig effektive i mandagens storoppgjør mot Tromsø, og vant til slutt kampen med solide 4-2. Men hadde det ikke vært for en strålende opplagt Rune Almenning Jarstein mellom stengene kunne trønderne fort ha fått det tøft i snøværet på Alfheim.

Keeperen vartet opp med en rekke gode redninger, og holdt gjestene inne i kampen da Tromsø presset på de første ti minuttene.

- Står over
Derfor er det dårlige nyheter at Jarstein ikke blir med landslagstroppen til privatkampen mot Sør-Afrika på bortebane 28. mars.

Årsaken er at han og samboeren Hanne Stine venter barn, og har termin om to uker. Kanskje melder han også forfall til Finland-kampen.

- Jeg står over mot Sør-Afrika på grunn av gravid samboer. Jeg håper å rekke kampen i neste uke, men det er foreløpig usikkert om jeg blir med, forteller Jarstein til RBK.no.

Ville byttes ut
24-åringen viste landslagsklasse spesielt ved to anledninger på Alfheim mandag.

Først da han fikk slått et langskudd fra Joel Lindpere i stolpen, og senere på en god heading fra Sigurd Rushfeldt. I den siste situasjonen var keeperen på vei til det andre hjørnet, men hentet seg fint inn.

- De var gode, og vi kan takke Rune (Jarstein) for at vi hang med i starten. Rune var god i dag, sa RBK-trener Erik Hamrén til TV 2 Sporten etter kampen.

Rune Almenning Jarstein holdt seg også til låret gjennom store deler av Tromsø-kampen, og signaliserte flere ganger at han ville byttes ut.

Det ble imidlertid ikke aktuelt, og skaden er heller ikke årsaken til landslagsforfallet.

Opdal inn
Brann-keeper Håkon Opdal erstatter Jarstein i troppen, opplyser Norges Fotballforbund i en pressemelding tirsdag.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar