Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

RBK-Henriksen merker hardkjøret

Foto: Gorm Kallestad (Scanpix)
Og Nils Arne Eggen skylder på fotballforbundet for akkurat det.

ROSENBORG – START 4-3

LERKENDAL (Nettavisen): Det var et usedvanlig tamt Rosenborg-lag som startet kvartfinaleoppgjøret mot Start på Lerkendal lørdag kveld.

Før det var gått ti minutter ledet gjestene fra Kristiansand 2–0. Og på banen så det ut som slitne Rosenborg-bein ikke skulle klare å hente seg inn.

Men takket være seks minutter med Rosenborg-magi og litt flaks, snudde trønderne kampen og sikret seg plass i semifinalen og et fortsatt håp om cupfinale.

Det var unggutten og kometen Markus Henriksen glad for, selv om han etter kampen innrømmer at han er sliten.

- Det har vært en god del i det siste og jeg kjente at jeg var litt sliten i dag, sier Henriksen til Nettavisen.

Kamp hver tredje dag
Det er da heller ikke så rart. I sin første hele sesong som A-lagsspiller i Rosenborg har unggutten kapret til seg en plass som et ubestridt valg i startelleveren til trønderne. Etter et relativt rolig kampprogram på vårparten, har antall kamper økt betraktelig med både serie, cup og europacupkamper på terminlisten siden slutten av juni.

At kvartfinalen i NM da faller på en lørdag i midten av august får Nils Arne Eggen til å rase.

- Det er helt meningsløst med kvartfinale i midten av august, når finalen skal spilles i november. Hva er poenget? Det tar jo piffen ut av cupen, sier Eggen etter kampen.

Og Eggen forstår godt at spillerne hans er slitne.

- Jeg sier det igjen. De siste 48 dagene har vi spilt 14 kamper. Det er nesten kamp hver tredje dag. Og så må vi altså spille kvartfinale nå.

Rosenborg-treneren mener at laget nærmest blir straffet for å være gode.

- Jeg har sagt fra til Dag Vestlund (arrangementsjef i NFF, red.anm.) og jeg tør å si fra om dette. Men det er nesten så de sier: «Det er dere som er så dumme som er så gode at dere må spille så mange kamper», sier en frustrert Eggen.

Restitusjon, søvn og kosthold
Og nå innrømmer altså Markus Henriksen at han kjenner at han er litt sliten. Unggutten fikk i midtuken sin debut for U21-landslaget, der han debuterte med scoring, men kampen gikk i Kroatia. Dermed var det ikke bare nye 90 minutter med fotball for Henriksen, men også en lengre reise.

Han vil ikke klage, men det er lett å skjønne at man blir sliten av et slikt program. I førsteomgangen var Henriksen langt mer slurvete og mindre aggressiv enn det man er blitt vant til å se av kometen.

Etter hvilen var han mer lik seg selv, men det er ingen tvil om at kampprogrammet tærer på Rosenborg-spillerne.

- Nå var jeg i Kroatia med U21-landslaget, spilte kamp og så ble det en god del reising også der og det kjenner man, sier unggutten, før han legger til at det i utgangspunktet ikke er noe problem med mange kamper.

Han er i alle fall ikke bekymret for at bena skal være tunge til Champions League-kvalifiseringen mot FC København på tirsdag.

- Nei, jeg regner med at det skal være greit til da. Det handler om å restituere seg godt, spise riktig og få nok søvn. Gjør man det går det greit, sier han til Nettavisen.

– Gjorde det vanskeligere
Samtidig innrømmer han at det ikke var gunstig at Rosenborg måtte spille de siste 35 minuttene mot Start med én mann mindre på banen. Det betydde ekstra løping for allerede tunge bein.

- Det blir selvfølgelig tøffere når Anthony må forlate banen, men sånn ble det og da må vi bare gjøre jobben, sier Henriksen.

Også Anthony Annan var meget lei seg for det røde kortet, først og fremst fordi lagkameratene fikk en tyngre jobb.

- At jeg ble utvist gjorde det vanskeligere for resten av laget, det er jeg lei meg for, sier Annan.

Men trønderne kom seg likevel helskinnet gjennom kvartfinalen og nå kan de konsentrere seg om Champions League-kvalifisering mot FC København.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!