RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

RBK i pengekrise

Foto: Gorm Kallestad/Scanpix
Må låne penger for å betale lønn.

Rosenborg har i flere år vært norsk fotballs mest pengesterke klubb, men nå merker også trønderne finanskrisen på kroppen. Ifølge Adresseavisen vil årets regnskap ende opp med blodrøde tall.

Klubben hadde opprinnelig budsjettert med 29 millioner kroner, men det er altså ventet at utgiftene kommer til å overskride denne summen betraktelig.

Dermed må Rosenborg låne penger for å betale lønn til sommeren.

- Publikumstallene er lavere enn forventet, og salget til bedriftsmarkedet går tregere. Prognosene på inntektssiden er litt lavere enn ventet, og vi er i ferd med å gjennomføre en konstnadsreduksjonspakke på 18 millioner, sier RBK-leder Nils Skutle.

- Vi fikk en driftskreditt med en trekkrettighet på mellom 20 og 30 millioner i fjor høst. Den har vi fortsatt. Vi har ennå ikke benyttet oss av den, men det kommer vi nok til å gjøre i sommer, fortsetter Skutle.

Styrelederen avviser imidlertid at det ligger noe dramatikk bak beslutningene om å låne penger, men avslører også at det vurderes å sette i gang en rekke tiltak for å bedre den økonomiske situasjonen. Blant annet vurderer klubben å fryse spillerlønningene, samt innføre økt kontroll rundt innkjøp og forbruk.

- Vi har ikke gjennomført en realitetsvurdering på det, men har vurdert i alle baner. Vi må forholde oss til virkeligheten og ikke se for mørkt på situasjonen, sier Skutle.

Ifølge RBK-lederen er oppsigelser ikke diskutert ennå.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere