RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Ned Alley / Scanpix

RBK-juveler selges til Belgia

Sist oppdatert:
Club Brugge blir neste stopp for Markus Henriksen (19) og Mushaga Bakenga (19).

Rosenborg får ifølge VG mellom 40 og 50 millioner kroner for den talentfulle duoen.

Avisen skriver at Markus Henriksen blir solgt til Brugge umiddelbart for rundt 24 millioner kroner, mens Bakenga følger etter for 16-20 millioner til sommeren.

Bakenga hentes inn som erstatter for en spiller som nekter å skrive ny kontrakt med Club Brugge, og ventelig blir solgt eller blir ut kontraktstiden.

Henriksen skal allerede ha gjennomført sin medisinske sjekk i klubben der også landslagsback Tom Høgli spiller. 19-åringen har reist fra RBKs treningsleir i Spania og kan allerede lørdag skrive under på sin personlige kontrakt med Brugge.

Brugges president tok kontakt med Rosenborg torsdag for å få fortgang i overgangen til midtbanejuvelen. Trolig gjelder den forespeilte avtalen for fem og et halvt år.

Ifølge Adresseavisen jobber Club Brugge også med å hente polakken Ariel Borysiuk. Dette kan ifølge avisen hindre at overgangen til Henriksen går i orden.

RBK sliter økonomisk, noe som trolig er mye av årsaken til at trønderne velger å selge Henriksen og angriper Bakenga.

Sistnevnte har også vært i søkelyset til tyske Hannover. Bundesligaklubben skal ha fått avvist et bud på rundt ti millioner for Bakenga.

Henriksen og Bakenga ble tatt opp i A-stallen til Rosenborg for to år siden etter å ha imponert på klubbens juniorlag. Begge er født i 1992.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere