Gå til sidens hovedinnhold

RBK la igjen håndveska

ALFHEIM STADION (TV2 Nettavisen): RBK-spillerne la igjen ”håndveska” i Trondheim. Men ”ryggsekken” var med til oppgjøret mot Tromsø.

TROMSØ-ROSENBORG 1-2:

For selv om RBK-trener Per Joar Hansen ikke vil innrømme det, kunne 5.724 tilskuere se et Rosenborg-lag preget av høye skuldre, stor angst - og alt det som ellers gjør det svært vanskelig å prestere på en fotballbane. Men det var altså Hansen uenig i.

Ny formasjon
- I dag er det grunn til å være stolt av RBK-spillerne. Jeg sa etter cupkampen mot Hønefoss (tap 1-2) at det eneste som manglet var at spillerne hadde håndveske. I dag var ”håndveska” definitivt lagt bort. Spillerne sto på, tråkket til i duellene og opptrådte som et godt kollektiv, sier Hansen til TV 2 Nettavisen.

Viljen til å trå til i duellene var det ingenting å si på. Allerede etter ett kvarter hadde Rosenborg pådratt seg seks frispark. De fleste av dem kom som et resultat av at trønderne var på etterskudd i forhold til et friskt hjemmelag. TIL-spillerne var preget av overskudd og humør, mens RBK-spillerne slet med å finne rytmen i sin nye 4-4-2-formasjon. Ingenting tydet derfor på annet enn at Tromsø skulle påføre Rosenborg årets sjette serietap - frem til Fredrik Winsnes og Thorstein Helstad utnyttet en gavepakke fra TIL-forsvaret, og scoret på lagets første målsjanse. Scoringen innledet en periode på ett kvarter hvor Rosenborg var til å kjenne igjen i forhold til tidligere kapasitet.

- Jeg synes vi var skikkelig dyktig i HELE den første omgangen, der vi sprang Tromsø i senk. Jeg er over hodet ikke enig i at vi virket engstelige, oppsummerer Hansen.

- Kan styrkes av krisen
Hardnakket hevder Hansen at ingen i Rosenborg-leiret betraktet oppgjøret mot Tromsø som noe annet enn en helt vanlig fotballkamp.

- Det er dere i pressen som har hausset denne kampen opp til et være eller ikke være for både meg og andre i klubben. Vi som står midt oppe i dette, jobber profesjonelt. Dette var en stor utfordring for oss, og vi besto testen. Vi vant tre poeng. Vi fikk en god opplevelse før ferien. Men vi har selvfølgelig mye jobb å gjøre fortsatt, sier Hansen.

Han kan nå ta sommerferie med hevet hode, og tror den krisen Rosenborg befinner seg i vil gjøre klubben godt.

- Dette er selvsagt avhengig av hvor flinke vi selv er til å håndtere våre egne utfordringer. Men det har alltid vært slik at kriser skaper muligheter. Vi har en mulighet nå til å finne ut av oss selv, og finne ut av hva vi ønsker å være i årene fremover. Dette handler om mer enn om hvilken formasjon vi skal spille i, sier Hansen - og gjentar det han selv uttalte før kampen mot Tromsø: At han er forberedt på at klubben vil gjøre endringer.

- Hvor sterk er din egen lyst til å være med videre?

- Den er veldig sterk. Jeg er svært motivert. Men trenerjobben i Rosenborg er ikke en jobb du søker på. Det er en jobb du blir spurt om å ta, sier han.

Trønder i krise
Om Per Joar Hansen fikk et lite pusterom etter seieren mot Tromsø, øker presset på en annen trønder. TIL-trener Otto Ulseth tar sommerferie midt i den tjukkeste nedrykksstriden, og har ikke opplevd en hjemmeseier siden 17. april.

- Jeg er selvsagt ikke fornøyd med 12 poeng på 13 kamper. Men jeg mener faktisk at det er stor forskjell på å tape etter å ha levert gode prestasjoner - og det å tape etter dårlige prestasjoner. Forskjellen er himmelvid. Vi har vært det beste laget i alle hjemmekampene, bortsett fra kampen mot Lyn, der vi var jevngode. Periodevis har vi spilt som et topplag. I dag er vi bedre enn Rosenborg i 75 minutter av kampen, men Rosenborg var det heldigste laget. Jeg kan ikke forlange så mye mer av spillerne enn at de skal levere gode prestasjoner, og spille bedre enn motstanderen, mener Ulseth.

- Handler den dårlige poengfangsten bare om uflaks?

- Nei, det handler om dyktighet også, selvsagt. Men ingen skal heller påstå at marginene har vært på vår side denne vårsesongen, sier han.

HTML EMBED
Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken