Gå til sidens hovedinnhold

RBK må til Åråsen

Norges Fotballforbund har bestemt at Rosenborg likevel må spille cupkampen mot Lillestrøm på Åråsen.

Trønderne klaget på oppsettet, men anken ble torsdag forkastet.

- Denne avgjørelsen ble tatt for en uke siden, og dette ble dermed som forventet, sier en fornøyd LSK-trener Arne Erlandsen til TV 2 Nettavisen.

NFF skriver i en pressemelding at reisebelastningen i de to første rundene til slutt ble avgjørende. LSK hadde ifølge NFF da 44 mil lengre reisestrekning enn RBK.

Sakset fra NFFs pressemelding:
«Forbundsstyret mente at det måtte legges til grunn at Lillestrøm og Rosenborg hadde spilt hjemme og borte i samme runder tidligere i NM, i og med at Rosenborg spilte ”bortekampen” i 3. runde på Lerkendal. Forbundsstyret la videre til grunn at reisebelastningen i 4. runde var tilnærmet lik for lagene.

Forbundsstyret måtte derfor se på reisebelastningen for lagene i de to første NM-rundene for å skille lagene. I de to første rundene måtte Lillestrøm reise ca. 440 km lenger enn Rosenborg, eller ca. tre ganger så langt som motstanderlaget i kvartfinalen. På bakgrunn av at Lillestrøm hadde den totalt sett største reisebelastningen i de tidligere rundene, besluttet Forbundsstyret at kvartfinalen skal gå på Åråsen.»

Likt mot TIL og Haugesund
Rosenborg hevdet at Lillestrøm kunne komme tur/retur Tromsø i forrige runde på 12 timer, men at laget selv brukte 26 timer til Haugesund. Dette ble også avvist.

«NFF har aldri tidligere lagt vekt på overnattingsaspektet da reiseopplegget definitivt overlates til klubbene, men siden Rosenborg tok det med i sin anførsel, ble også dette undersøkt fra NFFs side.

Siste fly fra Tromsø til Oslo gikk kl. 21.05. Kampen på Alfheim var ferdig 10-15 minutter før dette, noe som medførte at Lillestrøm måtte overnatte. Både Lillestrøm og Rosenborg måtte derfor bruke vel et døgn på reisen ved bruk av rutefly. Det faktum at Rosenborg brukte charterfly, og dermed i realiteten knappet ned reisetiden til ca.12 timer, ble ikke tatt med i betraktningen, da NFF alltid legger rutetabellene til grunn for sin vurdering.» heter det i pressemeldingen.

Rosenborg har spurt NFF om kampen kan flyttes fra lørdag 14. til søndag 15. august. Det vil det bli tatt stilling til fredag.

TV 2 Nettavisen kommer tilbake med mer.

Reklame

Nå er bestselgeren endelig på tilbud