Gå til sidens hovedinnhold

RBK med åtte utlendinger

- I dag var det ekstremt, sier assistenttrener Trond Henriksen etter treningskampen mot Rapid Bucuresti.

RBK – RAPID BUCURESTI 0-0 (2-4 etter straffekonk): Tidligere i uken rykket både Roar Strand og ekstrener Nils Arne Eggen ut i media og kritiserte innkjøpspolitikken til Rosenborg. Veteranduoen hevder det er for mange utlendinger i klubben, og mener ledelsen heller burde satse på å hente inn norske spillere.

Les også: Eggen vil ha færre RBK-utlendinger

Treningskampen mot Rapid Bucuresti på Gran Canaria onsdag kveld var et godt bevis på at det begynner å bli svært mange utlendinger i trønderklubben.

Startopptillingen var som følger:
Lars Hirschfeld (Canada)
Alejandro Lago (Uruguay)
Fredrik Stoor (Sverige)
Miika Koppinen (Finland)
Ståle Stensaas (Norge)
Marek Sapara (Slovakia)
Alexander Tettey (Norge)
Didier Ya Konan (Elfenbenskysten)
Øyvind Storflor (Norge)
Abdoulrazak Traoré (Elfenbenskysten)
Yssouf Kone (Burkina Faso)

- I dag var det ekstremt, men vi hadde mange trøndere og nordmenn på sidelinjen som ikke kunne spille på grunn av skader og sykdom. Jeg tviler på at det blir særlig mange kamper med så mange utlendinger på laget. Men vi har mange utlendinger i stallen, og det er viktig at de får prøve seg, sier assistenttrener Trond Henriksen til Nettavisen.

- Grei gjennomkjøring
Årets første treningskamp ble en kjedelig affære. Rosenborg produserte bare én målsjanse i første omgang, men Yssouf Kones skudd endte i treverket.

I andre omgang var det enda stusseligere i RBK-angrepet, og nevnte Kone var den eneste som produserte noe som liknet en sjanse. Dermed endte oppgjøret i Maspalomas 0-0 etter 90 minutter.

- Dette var første kamp etter jul. En grei gjennomkjøring, men ikke mer enn det. Vi møtte et ballsikkert og forholdsvis temposterkt lag, oppsummerer Henriksen, som trekker frem midtbanefunnet Marek Sapara som RBKs desidert beste spiller.

- Sapara var klart best og den spilleren som står frem. De andre spilte på det jevne. Kampen bar preg av at vi stilte med mange nykommere. Det var ikke voldsom fasong på spillet, mener Henriksen.

I straffesparkkonkurransen vant den rumenske klubben 4-2 etter at Marek Sapara og Øyvind Storflor bommet på sine forsøk.

Ifølge Adresseavisen var fem spillere uaktuelle til onsdagens kamp på grunn av skade og sykdom: Vidar Riseth (rygg), Daniel Braaten (lyske), Jan Gunnar Solli (lår), Michael Jamtfall (småsyk) og Steffen Iversen (rygg).

Rosenborg (4-3-3):
Lars Hirschfeld (Alexander Lund Hansen fra 68.) – Fredrik Stoor, Alejandro Lago (Christer Basma fra 46.), Miika Koppinen (Bjørn Tore Kvarme fra 61.), Ståle Stensaas – Marek Sapara, Alexander Tettey, Didier Konan (Per Ciljan Skjelbred fra 46.) – Øyvind Storflor, Yssouf Kone, Abdoulrazack Traoré.

Rosenborgs neste kamp er mot Sjakhtar Donetsk.

Reklame

Siste sjanse: Halv pris på alt fra Comfyballs