*Nettavisen* Sport.

RBK møter Nord-Irlands Roar Strand

Foto: Stian Lysberg Solum/Scanpix

Veteranen har over 1000 kamper for én og samme klubb.

13.07.10 15:04

De er begge født i februar. De har begge spilt fotball på toppnivå i sine respektive land siden 1980-tallet, og de har begge vært tro tjenere mot den samme klubben i nær sagt en mannsalder.

Og onsdag står deres respektive lag på hver sin banehalvdel, da Rosenborg møter nordirske Linfield til mesterligakvalifisering.

Over 1000 kamper
Linfield-kaptein Noel Baily har nemlig over 1000 kamper for den nordirske toppklubben, og har vært med på å vinne den hjemlige ligaen ni ganger og cupen seks ganger siden debuten.

39-åringen debuterte tilbake den 30. mars 1989 borte i en cupkamp mot Ballymena i en alder av 17 år, og den 24. april 2010 spilte han sin kamp nummer 1000 for klubben i sitt hjerte.

Til sammenligning har Roar Strand blitt seriemester i Norge hele 15 ganger, noe som er europeisk rekord. I motsetning til sin nordirske veterankollega har Strand bare spilt i overkant av 600 kamper i den norske serien og cupen, samt i Europa for RBK.

I likhet med Strand spiller Bailie også for sitt lands mest suksessrike klubb gjennom tidene. Linfield har totalt vunnet den hjemlige ligaen 49 ganger siden klubben ble etablert i 1886. Rosenborg på sin har vunnet toppserien i Norge 21 ganger.

På lag med sjefen
Bailie har faktisk spilt på lag med sin nåværende manager David Jeffrey. Mannen som spilte akademifotball for Manchester United var Linfield-spiller i perioden 1982-1992, før han ble hentet tilbake som assistenttrener i 1995, og fikk hovedansvaret i 1997. 47-åringen, som stort sett spilte midtstopper i karrieren, har bare gode ting å si om sin tidligere lagkamerat, og nå elev.

- Noel er en legendarisk spiller i den nordirske ligaen og et fantastisk menneske. Tusen kamper? Helt utrolig, sier Jeffrey.

- All heder og ære i verden er ikke nok for å hylle det Noel har oppnådd med denne klubben og i denne ligaen, sier han.

I slutten av mai 2010 ble det også klart at Jeffries ønsker å ha med Bailie i minst ett år til. Selv har forsvarsspilleren ingen umiddelbare planer om å legge støvlene på hylla med det første.

- Det er selvfølgelig opp til Linfield, men jeg er ikke ferdig som spiller, og har ingen ambisjoner om å bli manager, sier Bailie.

- Ville til Arsenal
Selv om han nå har vært i den samme klubben i 23 år, og altså spilt over 1000 kamper, så var det aldri guttedrømmen å spille for Linfield. Bailies favorittklubb er nemlig et engelsk topplag.

- Jeg ønsket egentlig aldri å spille for de blå (Linfield). Jeg drømte alltid om Arsenal. Det var det eneste laget jeg ville spille for. Den nordirske ligaen var ikke interessant for meg, sier han.

Men til tross for at 39-åringen ble sett på som et stort talent i ungdomsårene fikk han aldri det tilbudet han ønsket seg. Dermed endte det med at han dedikerte hele karrieren til ett lag.

- Det gikk en del rykter om at det var interesse fra andre klubber, men tilbudet kom aldri, forklarer den rutinerte Linfield-kapteinen.

Og selv om Arsenal-toget nok har gått for mange år siden for den rutinerte forsvarsspilleren, kan han i det minste fortsatt oppnå deltagelse i Mesterligaens gruppespill denne sesongen. Første hinder på veien er altså en gjeng med formsterke trøndere, og noen svensker. Første møte mellom de to lagene kan følges LIVE fra 20.45 onsdag.

(Kilder: BBC, The People, linfieldfc.com, Backpage Football).

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.