Gå til sidens hovedinnhold

RBK-nei til nordisk liga

Danmark og Sverige ønsker nasjonale gruppespill i forkant av en nordisk liga. – Blir det sånn, er det helt uaktuelt for oss å være med, sier RBK-trener Åge Hareide.

Arbeidet med å få i gang en nordisk liga fra neste høst pågår for fullt, men nå truer Rosenborg med å trekke seg.

Vil ha nasjonale gruppespill

Årsaken er at de som skal finansiere ligaen ønsker nasjonale gruppespill før lag fra de enkelte land skal møte hverandre. Går forslaget gjennom, betyr det at de fire beste norske lagene neste høst skal møte hverandre i et gruppespill i november og desember, før man så får møte svenske og danske lag i et sluttspill mellom februar og påske.

- Vi er informert om disse planene. Helt håpløst, sier en skuffet RBK-trener Åge Hareide til TV 2 Nettavisen.

- Blir det sånn, er det helt uaktuelt for oss å være med. Det blir kanskje litt penger i dette, men det kan ikke vi tenke på. Vi vil ha internasjonal matching i forhold til spill i europacupene. Får vi ikke det i denne ligaen, får vi heller finne oss egne motstandere, legger han til.

Norge imot

Det er Sverige og Danmark som ønsker nasjonale gruppespill. De vil heller ha fulle tribuner under kamper mellom FC København og Brøndby og Djurgården – AIK, enn for eksempel 3.500 tilskuere på København – Odd Grenland.

- Vi er imot det svenske og danske forslaget, og har kommet med våre innvendinger. Vi vil heller at man skal møte lag fra de andre landene fra første spilledag. Vi har også informert om at Rosenborg ikke vil være med hvis det blir nasjonale gruppespill. Nå skal de som jobber med dette informere de som skal finansiere dette for å finne ut om de synes det er akseptabelt med en nordisk liga uten Rosenborg, sier daglig leder i Norsk Toppfotball, Boye Skistad, til TV 2 Nettavisen.

- Er norsk Toppfotball interessert i dette hvis RBK ikke vil?

- Det kan vi være. Er det mye penger i potten er nok dette noe vi vil være med på. Med de fire beste lagene utenom Rosenborg, sier Skistad.

Ligaen utvidet

I det opprinnelige utkastet til nordisk liga skulle tre lag fra både Norge, Sverige og Danmark blandes sammen i tre grupper av tre lag. De to beste i hver gruppe skulle så avansere til et nytt gruppespill med tre lag i to grupper. Vinnerne av disse to gruppene skulle så møtes i en finale.

Dette forslaget har man altså gått bort fra. Nå planlegges det med at de fire beste lagene fra hvert land skal delta, men altså med nasjonale gruppespill før jul der de to beste går videre.

Så spørs det om RBK-trusselen vinner frem. En nordisk liga uten nordens beste lag kan vel vanskelig kalles en nordisk liga.

Reklame

Black Friday: Her får du oversikt over alle salgene