RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

RBK og Glimt greit videre

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Det ble scoret hattcrick i begge kampene da cupens 3. runde tyvstartet torsdag kveld. Verken Rosenborg eller Bodø/Glimt hadde problemer med å avansere.

I 2000 sendte lille Strindheim storebror Rosenborg ut av cupen. Men det ble ingen reprise på cupbomben torsdag kveld, selv om Rosenborg lenge slet med å riste av seg byrival Strindheim hjemme på Lerkendal. Tittelforsvarerne styrte det meste, men sløste med sjansene før pause.

Fredrik Winsnes ga Rosenborg ledelsen etter 13 minutter, men Strindheim sjokkerte storfavoritten da Petter Hermstad utlignet i det 21. minutt. Det tok imidlertid bare ett minutt før Harald Martin Brattbakk igjen sendte RBK i føringen.

Etter hvilen drepte Frode Johnsen effektivt det lille som var av spenning. Landslagsspissen scoret hattrick i løpet av 24 minutter, før Ståle Stensaas fastsatte sluttresultatet til 6-1.

Rosenborg har tidvis slit med å finne veien til nettmaskene i Tippeligaen, men står nå med imponerende 28-3 i målforskjell etter tre runder i cupen.

- Akkurat det er veldig ålreit, man får selvtillit av å score. Men målforskjellen har jo ingen betydning i cupen, sier Ola By Riise til TV 2.

Kampfakta Strindheim - Rosenborg

Også i oppgjøret mellom Lofoten og Bodø/Glimt ble det scoret hattrick. Trond Fredrik Ludvigsen satte inn 2-0, 3-0 og 4-0 på 19 minutter i første omgang, etter at Runar Berg hadde gitt Glimt ledelsen fra straffemerket etter 17 minutter.

Etter pause ordnet André Hansen og Aasmund Bjørkan seksmålsledelse, før leiesoldat Ludvigsen satte inn sitt fjerde for dagen.

- Det er alltid viktig å score - det gir selvtillit. Men det blir ikke seriepoeng av dette. Vi får fortsette mot Viking, og sette sjansene våre da også, sier firemålscoreren til TV 2.

For Lofoten la frustrasjon over NFF en demper på den nord-norske fotballfesten. Klubben var fryktelig skuffet over at den ble klubben å spille oppgjøret mot Bodø/Glimt bare ett døgn etter at laget måtte spille seriekamp mot RBK 2.

Kampfakta Lofoten - Bodø/Glimt

De øvrige kampene i 3. runde spilles 9. og 10. juni.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere