Gå til sidens hovedinnhold

- RBK og VIF ryker

TV 2 Nettavisen tror ikke RBK klarer å avansere i UEFA-cupen. Heller ikke VIF greier brasene. Her kan du se tips og vurderinger av kveldens kamper.

Genclerbirligi, Tyrkia – Parma, Italia
Klokken 16.45
Første kamp: 1-0
Vårt tips: 2-2
Tyrkerne ligger helt nede på 10. plass i den hjemlige serien, mens Parma er fem hakk over i Italia. Normalt burde italienerne ta seg av dette. Men det er vanskelig å spille i Tyrkia, og utgangspunktet er svært vanskelig for Parma. Helt jevnt.

Dnjepr, Ukraina – Marseille, Frankrike
Klokken 17.00
Første kamp: 0-1
Vårt tips: 1-1
Marseille er normalt det beste laget, men det er ingen drøm å spille i iskalde Ukraina. Nå er ikke Dnjepr det beste laget i den tidligere Sovjet-staten. Gjestene har en god mulighet til å klare uavgjort.

Roma, Italia – Gaziantepspor, Tyrkia
Klokken 17.30
Første kamp: 0-1
Vårt tips: 3-1
John Carews lag har en gyllen mulighet til avansement. Laget bør være ett hakk bedre enn Gaziantepspor. Men tyrkiske lag er ikke å kimse av, men det er spesielt på hjemmebane. Roma bør sikre seg plass i 4. runde.

Debrecen, Ungarn – Brugge, Belgia
Klokken 18.00
Første kamp: 0-1
Vårt tips: 1-1
Trond Sollieds mannskap hadde nok sett at de hadde en litt større ledelse foran returoppgjøret i Ungarn. Brugge overbeviser ikke på bortebane, selv om det ble seier på San Siro mot Milan i fjor høst. Men laget bør greie uavgjort, og avansement.

Teplice, Tsjekkia – Celtic, Skottland
Klokken 18.00
Første kamp: 0-3
Vårt tips: 0-1
Celtic mangler John Hartson i denne kampen. Han må operere ryggen, og blir borte resten av sesongen. Ledelsen fra første kamp er så pass betryggende at laget går videre. Trolig kontrer Celtic inn vinnermålet.

Bordeaux, Frankrike – Groclin, Polen
Klokken 18.45
Første kamp: 1-0
Vårt tips: 2-0
Med 1-0 fra første kamp, bør returen bli en formalitet for franskmennene.

Besiktas, Tyrkia – Valencia, Spania
Klokken 19.30
Første kamp: 2-3
Vårt tips: 1-1
Valencia har et veldig vrient utgangspunkt. Besiktas er en fryktet motstander på Inonu stadion, og John Carews tidligere lag får det tøft. Men laget er gjerrige på bortebane, og kal klare å hale i land uavgjort.

Levski Sofia, Bulgaria – Liverpool, England
Klokken 20.10
Første kamp: 0-2
Vårt tips: 2-2
Gerard Houllier er fortsatt svært presset som manager i Liverpool. Hjemmeseiren over Levski ga ham et lite pusterom. Det er snøstorm i Sofia, og kamen kan bli utsatt til torsdag. Liverpool bør greie minst uavgjort her.

PSV Eindhoven, Nederland – Perugia, Italia
Klokken 20.30
Første kamp: 0-0
Vårt tips: 3-0
Perugia ligger på nedrykksplass i Italia, mens PSV er runner up i Nederland. Det bør bli rått parti på Phillips stadium.

Newcastle, England – Vålerenga, Norge
Klokken 20.45
Første kamp: 1-1
Vårt tips: 4-0
Dessverre, VIF. Dette går ikke. Newcastle tar garantert ikke lett på oppgaven, og da blir det umulig for Enga. Forhåpentlig blir det ikke totalt slakt, men en tre-fire i baken er nok mest realistisk.

Rosenborg, Norge – Benfica, Portugal
Klokken 20.45
Første kamp: 0-1
Vårt tips: 1-1
Norske lag har aldri vunnet en kamp i Europa mellom nyttår og påske. Selvsagt har RBK en god sjanse til å bryte den statistikken. Men Benfica er midt i sin sesong, og er vant til tøffe kamper. Værmeldingen tyder ikke på minus ti og snøstorm. Dermed skulle ikke forholdene være til RBKs fordel. Uavgjort er mest nærliggende å tippe.

Inter, Italia – Sochaux, Frankrike
Klokken 20.45
Første kamp: 2-2
Vårt tips: 1-1
Inter går fra skuffelse til skuffelse i serien. Alberto Zaccheroni sitter uhyre løst i stolen, og fansen krever avansement i UEFA-cupen. Også her kan det fort ende med uavgjort – og da må Inter score minst to mål. Det kan bli for vanskelig, tross stjernegalleriet.

Mallorca, Spania – Spartak Moskva, Russland
Klokken 21.00
Første kamp: 3-0
Vårt tips: 2-0
Denne kampen blir bare en formalitet for Mallorca. Russerne er alt for svake til å gi laget fra ferieøya reell kamp.

Barcelona, Spania – Brøndby, Danmark
Klokken 21.15
Første kamp: 1-0
Vårt tips: 3-0
I likhet med Vålerenga, møter Brøndby et alt for godt lag til å ha håp om å detonere den helt store bomben. Dette kan bare gå på én måte.

Panathinaikos, Hellas – Auxerre, Frankrike
Klokken 21.30
Første kamp: 0-0
Vårt tips: 1-0
Det blir jevnt og tøft i Aten. Panathinaikos er vanskelige å slå på eget gress, og haler i land en knapp seier.

Villarreal, Spania – Galatasaray, Tyrkia
Klokken 21.30
Første kamp: 2-2
Vårt tips: 2-1
Galatasaray er ikke i den formen de var i for et par år siden, da de gikk helt til topps i UEFA-cupen. Laget sliter i den hjemlige serien, og overbeviste ikke i den første kampen mot Villareal på Ali Sami Yen. Her avgjør spanierne på hjemmebane.

Reklame

Nyhet: Nå får du denne bilen som ladbar hybrid