RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

RBK rammet av Bjørgen-virus

Sist oppdatert:
En drøy uke før Uefa-cupkampen mot Zenit er Rosenborg-leiren kraftig angrepet av virus.

Ifølge Adresseavisen er Ørjan Berg, Per Ciljan Skjelbred, Thorstein Helstad, Alexander Tettey, Bjørn Tore Kvarme og Øyvind Storflor rammet av samme virus som har ødelagt OL-forberedelsene for Marit Bjørgen. De fire førstnevnte ble igjen i Trondheim da resten av troppen reiset til La Manga på treningssamling.

- Det er utrolig mye sykdom nå, nesten epidemi-opplegg. Seks-syv spillere har ligget mellom tre og syv dager med feber, sier RBK-trener Per-Mathias Høgmo til Adresseavisen.

Slik vurderer RBK-lege Torbjørn Grøntvedt situasjonen:

- Fordi spillerne har levd så tett sammen regner vi med at alle er utsatt for viruset allerede og dermed kan vi ikke gjøre annet enn å isolere de som er blitt syke. Det er mange i Trøndelag som er smittet, spesielt barn og ungdom. Som regel går det over etter to til fire dager.

Den friske delen av RBK møter Ståle Solbakkens FC København i en treningskamp mandag ettermiddag.

Neste onsdag spiller Rosenborg hjemmekampen i Uefa-cupens 16-delsfinale mot Erik Hagens russiske klubb, Zenit St. Petersburg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere