RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Rosenborg
Rosenborg Foto: Gorm Kallestad (Scanpix)

RBK-seier på flatt batteri

Sist oppdatert:
LERKENDAL (TV2 Nettavisen): Anført av en målkåt Harald Brattbakk karret Rosenborg til seg tre nye poeng i jakten på seriegullet. Men seier til tross, trønderne sliter tungt for tida.

ROSENBORG - ODD 3-1: Med fem sentrale spillere på skadelista og to på utleie, var det en historisk tynn Rosenborg-stall som møtte på Lerkendal for å måle krefter Med Odd Grenland i dag.

Faktisk hadde ikke Åge Hareide nok spillere til å fylle reservebenken.

Kampfakta

Lite tilfreds

- Vi sliter fælt med sykdom og skader for tida og første del av uka da en del spillere spilte landskamp, hadde vi kun seks mann på trening. Da nytter det ikke å trene samhandling, sier RBK-treneren.

Han legger ikke skjul på at han er heller lite tilfreds med tingenes tilstand.

- Det er bare å krysse fingrene og håpe på kortest mulig rehabiliteringstid. Spesielt viktig er det at vi får Erik Hoftun og Vidar Riseth på beina igjen til cupkampen neste uke. Vi er nær en Ullevaal-tur og det vil være for ille om skadene setter en stopper for den, sukker han.

Seks matchballer

Rosenborg-bossen trøster seg med at seieren mot telemarkingene bortimot sikret ham det første norske seriegullet.

- Vi må vinne en kamp til før vi kan starte feiringen. Men jeg kan ikke tenke meg at vi sløser bort seks matchballer, sier Hareide, som pakker bort de velkjente smilerynkene når han blir bedt om å si noen ord om prestasjonene i dagens oppgjør.

- Vi gjør en rekke elementære feil og sliter tungt i store deler av kampen. Hadde Bent Inge Johnsen satt inn straffen Odd fikk på 1-0, kunne dette fort endt med tap. Heldigvis klarte vi å ro i land seieren, men spillemessig var dette svakt, sier Hareide.

- Mye kan selvfølgelig forklares med at vi har et "nykomponert" lag, men en god del skyldes også at flere spillere har nærmest flatt batteri for tida. Vi har med andre ord en jobb å gjøre, slår han fast og lover "disiplene" skikkelig pes på treningene de nærmeste dagene.

Samme medisin ordinerer kollega Arne Sandstø til sine elever. Odd-treneren var nemlig svært missfornøyd med Trondheim-turen.

- Vi slurver alt for mye. Det ble slått dusinvis med feilpasninger og vi mangler glød og konsentrasjon i avslutningene. Når vi ikke en gang klarer å sette inn straffespark, kan vi ikke regne med å slå Rosenborg på Lerkendal, sier han.

Brattbakk pøser på

Sløste med sjansene gjorde imidlertid ikke Harald Martin Brattbakk. Han fikk to muligheter og satte begge ganger ballen sikkert i nota - helt typisk for en toppscorer.

- Selv om vi ikke spilte noen stor kamp er jeg fornøyd både med seieren og med egen innsats. Jobben min er å score mål og i dag fikk jeg to fulltreffere. Særlig mer kan ingen forlange, sier toppscoreren i Eliteserien, som omsider innrømmer at han nå for alvor har startet jakten på nok en gullstøvl.

- Trodde ikke jeg ville være med i den kampen også i år, men nå er det bare å pøse på med scoringer og sikre seg et nytt toppscorertrofe, smiler den målkåte Rosenborg-spissen, som fort kan bli tidenes mestscorende i toppserien før sesongen er over.

- Det er vel seks-sju mål igjen før jeg troner øverst på den lista. Spørs om jeg ikke må vente til neste år før jeg kommer opp i 160 toppseriemål, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere