Gå til sidens hovedinnhold

RBK-seier tross tempotrøbbel

Rosenborg vant 3-2 over Sparta Praha i årets første treningskamp, til tross for at Erik Hoftuns tempoproblemer ble utnyttet kynisk av tsjekkerne.

Det var ikke bare Erik Hoftun som hadde tempotrøbbel. Hele Rosenborg slet med å få fart på ballen mot Sparta Praha i Maspalomas på Kanariøyene mandag - spesielt i første omgang. I andre omgang bedret det seg, og da snudde også Rosenborg 1-2 til seier 3-2.

- Jeg synes vi var et bedre lag enn dem. Vi viste en del bra tendenser, synes jeg. Vi er mest fornøyd med at vi klarer å være såpass aggressive mot bakrommet deres. Med noen justeringer kan vi bli veldig gode, sier assistenttrener Rune Skarsfjord til TV 2 Nettavisen.

Brattbakk avgjorde
Alexander Tettey utlignet til 2-2 tre minutter etter pause, mens innbytter Harald Martin Brattbakk knapt rakk å få på seg drakten før han headet inn 3-2-målet via stolpen et kvarter før slutt. Innlegget kom fra Ståle Stensaas’ presise venstrefot.

Det avgjorde kampen.

Rosenborgs temposvake midtforsvar ble effektiv utnyttet av Sparta Praha i første omgang av årets første treningskamp. Trønderne hadde ballen det meste av tiden, men tsjekkerne viste klasse i kontringsfasen.

Milan Pacanda ga Sparta ledelsen med et straffespark et drøyt kvarter inn i kampen. Erik Hoftun klarte ikke å holde farten til Jan Simak inne i Rosenborgs straffefelt, og holdt i stedet tsjekkeren tydelig nok til at dommeren reagerte.

Espen Johnsen fikk hånden på Pacandas straffespark, men klarte ikke å stanse ballen.

- Personlig feil
12 minutter senere ble Erik Hoftun igjen avslørt på farten av Jan Simak. Den tidligere Bayer Leverkusen- og Hannover-spilleren rykket fra Hoftun med ballen i beina, og spilte elegant videre til Pavel Malcharek da Johnsen kom stormende.

Malcharek satte enkelt inn 2-0 i det tomme målet.

- Erik gjør en personlig feil som blir mål, mens hele laget er på vei framover. Det er mer enn personlig feil. Tempoproblemene kom først til syne da han hadde mistet ballen, mener Skarsfjord.

Rosenborg ble med andre ord hardt straffet av Sparta Praha. Tsjekkerne skapte ikke så mange sjanser, og ballen var det stort sett Rosenborg som var i besittelse av. Det var derfor ikke helt ufortjent da Daniel Braaten reduserte til 1-2 seks minutter før pause.

Mikael Dorsin, for anledningen høyreback, la inn til Braaten, som såvidt stusset ballen og dermed satte Prahas keeper Tomas Grigar ut av spill.

- Tettey klar for Tippeligaen
Alexander Ødegaard spilte sin første kamp for Rosenborg, som også slapp unge Alexander Tettey til fra start. Ødegaard klarte imidlertid ikke å sette nevneverdig preg på kampen.

- Ødegaard viser mye spennende. Når vi lærer han bedre å kjenne og han lærer oss bedre å kjenne, skal vi få mye glede av han. Tettey får godkjent og vel så det, selv om det var en litt ukjent posisjon han spilte. Men han viser at han er klar for å spille i Tippeligaen, konstaterer Skarsfjord.

Reklame

Siste sjanse: Halv pris på alt fra Comfyballs

Kommentarer til denne saken