ROSENBORG - BRANN 1-2

LERKENDAL (Nettavisen): - Det er feil, det er bare å innrømme. Der var vi ikke gode nok i en avgjørende situasjon.

Svein Oddvar Moen holder begge hendene i været overfor Nettavisen. Grunnen er at dommerteamet annullerte VM-aktuelle Bendtners flotte mål, som ville utliknet til 2-2 for Rosenborg mot serieleder Brann.

Etter 2-1-seier i toppkampen leder bergenserne med seks poeng etter tolv kamper. Med 2-2 ville avstanden mellom gullkandidatene vært tre poeng.

Trodde Bendtner utliknet

- Det er alltid skuffende å tape fotballkamper. Det er en jevn toppkamp som kunne bikket begge veier. I dag er marginene med Brann og da er det sånn det blir, sier RBK-trener Kåre Ingebrigtsen til Nettavisen.

Dresskledd forlot han garderoben som sistemann etter å ha vært ute og møtt pressen to ganger. Etter 50 minutter av søndagens kamp så det ut til at han kunne kommet hjem til kona som serieleder i Eliteserien.

To lange Brann-innkast på seks minutter, begge fra Gilli Rolantsson, gjorde at Brann i stedet fikk en luke på seks poeng.

- Tabellen ljuger ikke. Men denne kampen er jevn. Vi hadde ballen like mye og skapte omtrent like mye. Det var sjansefattig, så avgjør marginene, sier Ingebrigtsen.

Se høydepunkter: Rosenborg - Brann (NA+)

En av de marginene var altså målet som kunne gitt 2-2. 68 minutter var passert da midtstopper Even Hovland, på instruks fra RBK-sjefen, sto høyt i banen og siktet på Bendtner. Dansken lurte seg inn bak Bismar Acosta, dempet ballen på brystkassa og dunket inn 2-2.

Trodde alle. Helt til den øredøvende jubelen gikk over i stillhet da linjemannen reiste flagget for offside. Før stillheten gikk over til unison piping da reprisen på storskjermen viste at avgjørelsen var soleklart feil.

- Ikke sint på dommeren

- Sånn er det jo. Det er en grov feil og den er sjeldent så grov som det der. Heldigvis er det noen som ønsker å dømme, så er det slik at de også gjør feil. Det må vi leve med, sier RBK-sjefen.

- Snakket du med Svein Oddvar (Moen) etter kampen?

- Jeg snakket med ham utpå her. For det første er det jo assistenten hans som ser feil, da reagerer Svein Oddvar. De gjør feil og vi gjør feil. Det er en del av fotballen, gjentar Ingebrigtsen.

- Er du sint?

- Nei. Det å være sint... Jeg er skuffet fordi vi taper. Jeg er ikke skuffet over linjemannen, jeg er skuffet over at vi ikke skaper mer. Vi ser energiløse ut, sier han.

Ingebrigtsen snakket i stedet om at de skulle komme ut i høyt press. At de ikke klarte nettopp dette, for avstandene i presset ble for store.

Etter kampen hevder RBK-erne at dommerens annullering knapt nok var tema i garderoben. Og at han ikke trengte å be spillerne om ikke å slakte dommeren foran pressen.

- Rett og slett dårlig

- Vi må ha fokus på oss selv. Å ha fokus på dommeren får andre ha. Vi er ikke fornøyd med oss selv. Jeg kan garantere at den trioen (dommerne) ikke er fornøyd med seg selv, de heller, sier RBK-treneren.

Rosenborgs midtbaneterrier Anders Trondsen nektet også å ta dommeren.

- Jeg så det på storskjermen, jeg visste egentlig ikke at det var lov engang. Den var klar. Det er rett og slett dårlig. Sånn er fotballen, sier Trondsen og legger til:

- Målet blir jo nevnt (i garderoben), men det er mer de feilene vi gjør på defensiv dødball som irriterer mest. Kampen hadde vært annerledes om vi hadde håndtert det bedre. Vi snakker om at vi ikke har dagen, sier midtbanespilleren.

- Skal ikke skje

Kilden til mest irritasjon i Trondheim gikk på Branns tre innkast på sju minutter. Til tross for at Peter Orry Larsen fikk en kjempesjanse på det første innkastet, fikk Fredrik Haugen prikke inn 1-1 fra 18 meter bare minuttet senere. Før Orry Larsen stusset inn 1-2 seks minutter senere.

Særlig det første målet irriterte RBK.

- De kastet kort og vi kommer oss ikke i press. Hadde vi vært tettere i press og vært i forkant, hadde ikke 1-1 kommet. Det andre målet er også for dårlig, der skal vi være først. Vi vet de kaster langt. Vi vet de er store i boks og da må vi ta de ut. Det er for dårlig, sier Trondsen.

- Selvfølgelig skal det ikke skje, fortsetter han.

Også Ingebrigtsen var svært kritisk til måten de forsvarte seg på Haugens 1-1-mål.

- Kunne siktet ennå

- Det er begrenset hva man kan ... altså, jeg syns det hadde vært verre om de hadde spilt oss ut! Ballen lander oppå hodet på Orry Larsen og går en bue over André til 1-2. Målet til Haugen er det verste, sier Ingebrigtsen.

- Han får god tid.

- Ja, herregud. Han kunne stått der og siktet ennå, sier RBK-sjefen og rister på hodet.

Haugen selv var mest opptatt av lagprestasjonen fremfor å snakke om eget mål. Dødballmålene var uansett en del av planen.

- Det beste laget

- Vi visste at dødballene kunne bli avgjørende. Så jevne lag er det. Det viste seg også, smiler Haugen til Nettavisen.

- Det viktigste er seier. Å vinne her oppe er fantastisk. Det er ikke hverdagskost, og det var en solid prestasjon. Det var ikke noe ran av noe slag, fortsetter han.

Likevel vil han ikke beskrive det som en krigeseier.

- Jeg syns vi gjør en veldig god kamp. Vi får ta ned ballen og spiller de ut tidvis. Alt i alt er vi det beste laget, sier Brann-profilen.