RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AP/Scanpix

RBK slaktes i engelsk presse

Sist oppdatert:
Engelsk presse er på ingen måte imponert av Norges beste lag. «Ynkelig motstand» er britenes inntrykk av Rosenborg.

To ganger har Rosenborg spilt Champions League-fotball i England. Første gang endte det med 1-4 for Blackburn Rovers. Ni år og én dag senere gikk det enda verre.

«Hvis Arsenal kunne valgt et hvilket som helst lag i Europa når de trengte en seier, ville Rosenborg stått høyt på lista,» skriver The Sun etter at Rosenborg ble slått 5-1 av Arsenal.

Trønderne har nå spilt 15 bortekamper på rad uten seier i Champions League. Og de fikk Arsenal-fansen til å synge «Are you Tottenham in disguise?» (Er dere Tottenham i forkledning?) på stillingen 4-1.

Svakt forsvar
«Rosenborg bestrebet seg på å angripe Arsenal, i full visshet om at de ikke kunne forvente mye av sitt svake forsvar,» mener The Guardian.

Konkurrenten The Sun konstaterer at Arsenal er ferdig med den enkleste delen av uka. Søndag venter en helt annen motstand når Chelsea står på motsatt banehalvdel. Selv Arsene Wenger innrømte etter kampen at han hadde ventet tøffere motstand.

Planet Football, som leverer nyheter til Sky Sports, slår fast at valget av midtbanespiller Jan Gunnar Solli som høyreback «var en generøs handling».

Lang sesong
«Nordmennene er like dårlige på reiser som Virgin-togene. Det har sjelden vært imøtekommende gjester på Highbury,» skriver Planet Football, og mobber med det både Rosenborg og togselskapet til Sir Richard Branson, som har slitt med mange problemer denne høsten.

Nå er tidenes lengste - i alle fall tyngste - høstsesong over for trønderne. 46 obligatoriske kamper har Rosenborg spilt denne sesongen. Som sportsdirektør Rune Bratseth sier:

- Jeg er glad fotballåret 2004 er over.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere