ROSENBORG - VIKING 4-1:

Rosenborg tok en solid seier over Viking og slo dermed tilbake etter et forsmedelig tap for Tromsø i forrige runde. Og nok en gang var det RBKs fryktinngytende spisser som fikset tre poeng.

Ole Sæter har fått sitt store gjennombrudd denne sesongen, mens nyervervelsen fra i sommer, Casper Tengstedt, har herjet etter han ble hentet til RBK. I søndagens kamp banket begge inn to mål mot Viking.

Det gjør at Kjetil Rekdals menn for alvor er med i medaljekampen i Eliteserien. De ligger nå ett poeng bak Lillestrøm og Bodø/Glimt som innehar 2. og 3. plass på tabellen.

For Vikings del ser det imidlertid verre ut. De befinner seg nå litt i ingenmannslands på tabellen, og de har tapt fire av dem fem siste kampene.

Juvelen hylles

En av grunnen til at Rosenborg kan ende opp opp med medalje denne sesongen er åpenbart Sæter og Tengstedts hyppige scoringer.

Sæter står nå med elleve mål på tolv kamper i Eliteserien denne sesongen, mens Tengstedt har scoret syv mål på sine fem første RBK-kamper.

Den danske 22-åringen ble hyllet av Eurosport sine eksperter søndag kveld.

– Han chipper, han dundrer baller over hodet på keepere på overtid, han curler den akkurat utenfor rekkevidden til keeper, han er en press-spiller – han gjør alt selv. Han har så mange forskjellige måter å spille fotball på. For et eventyr av et inntog vi har fått i norsk fotball her, sa en mektig imponert Jonas Grønner i Eurosports Eliteserie-studio.

– Den påvirkningen han har hatt på dette Rosenborg-laget er helt eventyrlig, tilføyde ekspert Petter Bø Tosterud litt senere.

Tengstedts spisskollega Sæter synes det er en fornøyelse å spille sammen med dansken.

– Det er en drøm å spille med Casper. Vi leverer målpoeng hver for oss og sammen. Det funker veldig bra. Det er som hånd i hanske og den hansken er klistret til hånden med lim på innsiden, så det er umulig å skille oss, sa Sæter til Eurosport etter kampen.

Spiss-show

Rosenborg fikk en drømmestart på søndagens oppgjør da Sæter banket hjemmelaget i ledelsen etter to minutter spilt. 26-åringen var tilbake etter å ha vært ute med koronasmitte.

Holse slo et tidlig innlegg som Sæter skjøt i Vevatne før ballen spratt rett tilbake i beina hans. RBK-spissen lot seg ikke be to ganger og hamret ballen i nettet fra kort hold.

26-åringen satte ballen i mål igjen ti minutter senere, men denne gangen varte ikke jubelen lenge. Sæter styrte et skudd fra Tengstedt i mål, men målet ble raskt annullert korrekt for offside.

Viking kom også til et par farligheter etter hvert, men det var Rosenborg som var klart farligst på Lerkendal, og fullt fortjent økte hjemmelaget til 2-0 i det 38. minutt.

Brennhete Tengstedt ble sendt alene en-mot-en mot Vevatne og dansken fintet seg enkelt fordi Viking-stopperen. Så satte han ballen sikkert og kontrollert ned i lengste hjørnet.

Andre omgang startet også med et mål kjapt etter dommeren blåste i fløyta. Sæter kriget ballen videre til Tengstedt som løpt fra alt og alle. Til slutt satte han ballen sikkert i mål bak Viking-keeper Gunnarsson.

Fem minutter ut i omgangen fikk også Sæter sin andre scoring, og denne gangen gjorde han alt selv.

Han mottok ballen på rundt 45 meter og utfordret Viking-forsvaret. De klarte ikke stoppe RBK-spissen, som fikk banket ballen ned i høyre hjørnet.

Et par minutter før full tid fikset Mai Traore et trøstemål for Viking, men gjestene måtte likevel reise slukøret hjem fra Lerkendal.