*Nettavisen* Sport.

RBK-talentet Emanuel Kulego (16) har valgt å spille for Norge: - Viste mer interesse enn Sverige

TALENT: Det knyttes store forventninger til Rosenborgs Emanuel Kulego. Foto: RBK.no

Rosenborgs spisstalent fikk ikke sjansen hos «söta bror». Nå vil han ha sin revansj med Norge.

Det er bare å merke seg navnet Emanuel Kulego med en gang.

16-åringen har de siste årene hamret inn mål på bestilling for RBKs ungdomslag, han har vært toppscorer for Rosenborgs G16-lag og denne sesongen har han vartet opp med tre scoringer på fem kamper for G19-laget.

Det har ført til at talentet har fått sin debut for Norges G17-landslag.

Men han har også mulighet til å spille for Sverige, og i desember 2018 ble han tatt ut på samling for det svenske G16-landslaget i Stockholm.

Nå har han imidlertid tatt et valg:

Han vil representere Norge.

- Ja, det ble sånn, bekrefter Kulego til Nettavisen.

- Hvorfor?

- Jeg var på treningssamlinger med Sverige, men ble aldri tatt ut til kamper. Så fikk Norge Jan Peder Jalland som trener, og han viste tidlig interesse. Det var grunnen til at jeg byttet. Han viste mer interesse enn Sverige gjorde, og da ble det det riktige valget å bytte, sier unggutten.

Klikk på bildet for å forstørre.

PROFIL: Det svenske fotballforbundet har fortsatt en profil på Emanuel Kulego på sine sider. Foto: Faksimile (svenskfotboll.se)

Kulego forklarer at han ikke har snakket med den svenske landslagsledelsen siden han byttet gult og blått med rødt, hvitt og blått, men at valget har skapt reaksjoner hos bekjente.

- Det var noen venner av meg som ikke likte det, men de skjønte hvorfor jeg gjorde det også, forteller unggutten.

Han er klar på at han allerede ser frem til første sjansen han kan bevise for Sverige at de tok feil ved å ikke satse hardere på ham.

- Det er en samling i september, og da tror jeg vi skal spille mot Sverige. Da hadde det vært fint å revansjere seg mot svenskene. Det er noe jeg tenker på, men jeg må først passe på at jeg blir tatt ut, sier Kulego.

- Det er ekstra motivasjon inn mot det uttaket for å kunne slå tilbake.

Trønder

Unggutten og familien flyttet fra Malmö til Trøndelag året han fylte 13, og kort tid etter var han i gang med fotballen. Når man snakker med Kulego er det vanskelig å tro at han ikke har bodd i Trøndelag hele livet.

- Dialekta kom ganske fort. Jeg begynte å spille fotball veldig tidlig og fikk venner her veldig kjapt. De skjønte ikke svensk, så jeg måtte nesten lære meg det, sier Rosenborgs unge spiss.

I 2018-sesongen vartet han opp med 15 mål totalt for Rosenborgs G16-lag, og spilte også hele kampen da trønderne tapte mot Stabæk i NM-finalen.

Etter det Nettavisen erfarer skal klubber i Premier League og den nederlandske Æresdivisjonen allerede ha uttrykt sin interesse for den målfarlige 16-åringen.

Klikk på bildet for å forstørre.

IDOLET: Didier Drgoba. Foto: Stephen Pond (Pa Photos)

Selv er han klar på hva målene er de kommende årene.

- Målet er å spille profesjonelt, og det er steg én. Når jeg har kommet så langt, så er det ingen sperrer. Da må jeg komme meg til det beste nivået. Chelsea er selvfølgelig drømmen, det har alltid vært favorittlaget i Premier League, sier Kulego, som forteller at han forsøker å ta etter Chelsea-legenden Didier Drogba.

- Jeg er en type bakromspiss, og Didier Drogba er en som inspirerer meg. Storebroren min er stor Chelsea-supporter, og vi fulgte veldig med under Drogbas storhetstid. Da var det lett å velge han som favoritten.

Han forteller også at selv om Drogba og Chelsea er det ultimate målet, så finner han inspirasjon i å kunne se spillere som Nicklas Bendtner og Alexander Søderlund i sin egen klubb.

- Vi møter dem egentlig ikke så ofte, men det er selvfølgelig spillere man ser opp til. Man noterer seg hva de gjør, og de er forbilder. De spiller for førstelaget, og det er jo der man ønsker å være, sier 16-åringen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.