RBK tar avstand fra Eggen

Foto: Gorm Kallestad / Scanpix

- «Rasismekortet» får stå for hans regning, sier Erik Hoftun, og innrømmer at det er krevende med Nils Arne Eggen.

05.10.10 11:50

Fotball-Norge stusset da Anthony Annan tok et skikkelig tohåndsgrep om André Muris edlere deler.

Fotball-Norge reagerte med vantro da Nils Arne Eggen var i fri dressur på TV 2, og nektet å se sin egen spiller stikke fingrene opp i bakenden på VIF-stopperen.

Mandag kom sjokket – da samme Eggen spilte ut rasismekortet.

- Jeg bare nevner én ting. Annan er mørk. Jeg bare nevner det, og jeg skal beskytte ham, sa Eggen til Nettavisen og resten av norsk presse.

Les også: - Annan gjorde det ikke med vilje

- For Eggens regning
Uttalelsen får hele Rosenborg til å reagere.

- Det der er noe Nils Arne gjør og sier. Det får stå for hans regning, vi tar i alle fall avstand fra «rasismekortet», som du kaller det, sier Erik Hoftun til Nettavisen.

- Ingen av oss har tenkt tanken, og det er ingen ting som tyder på at noen i Vålerenga har drevet med noe som kan ha virket rasistisk, understreker Rosenborgs sportslige leder overfor Nettavisen.

Kommentar: Spark Annan med go'foten

- Ikke lett å instruere
Det har vært en særdeles hektisk mandag på Lerkendal. Nå håper Hoftun at det vil komme en klargjøring fra RBK-treneren på tirsdag, selv om Nils Arne Eggen ikke akkurat er en mann som liker å bli fortalt hva han skal si og mene.

- Han er ikke så lett å instruere, men vi har hvisket ham noen velmente ord i øret, så håper vi at han veldig sterkt vil tilbakevise det han sa i dag.

- Nils Arne er en mann som er veldig frittalende i media, og han sier ofte ting uten at han tenker på konsekvensene. Kanskje har han en helt annen forklaring i morgen, sier en håpefull Hoftun.

Les også: NFF ser ikke klyping av kjønnsorgan

- Utfordrende med Nils Arne
Om resten av Rosenborg er klare på hva de mener, har likevel ikke Eggen vært klar - så langt. Hoftun vil ikke si hvordan RBK-legenden reagerte da han ble forsøkt instruert utover mandagen, og innrømmer at 69-åringen kan være mer enn en håndfull.

- Det er selvfølgelig utfordrende å ha Nils Arne som trener, men det visste vi da vi ansatte ham. Som regel går det bra, og det håper vi at det gjør denne gangen også.

- Men dette er ikke noe vi vil assosieres med, disse hentydningene er skivebom, sier en krystallklar Erik Hoftun til Nettavisen.

Det er ikke bare Eggens uttalelser han innrømmer han misliker. Anthony Annans intimbehandling av André Muri har heller ikke falt i god jord.

- Det er ikke bra det han gjorde i går, selv med forklaringen hans så unnskylder det ikke det han gjør - sånt er det mulig å unngå, understreker Hoftun.

Se episoden her:

HTML EMBED
TV2Player.insert(462338,"playerProgram462338", {stretch: 'fill', noCompanion:true});

- Lite gjennomtenkt av Eggen
Vålerengas sportsdirektør Truls Haakonsen er glad for at Hoftun og resten av Rosenborg tar avstand fra rasismehentydningene, men mener likevel Eggen må vokte seg vel i tiden framover.

- Dette er en mann jeg har stor respekt for, men nå har det kommet mye som ikke er gjennomtenkt fra Nils Arne Eggen i løpet av kort tid.

- Nå håper jeg bare han kommer med en klargjøring i morgen, sier Haakonsen til Nettavisen.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.