RBK ute av Europa

Foto: Scanpix

Rosenborgs forsvarsproblemer fra Royal League-kampene fortsatte i Champions League. Og Espen Johnsen hadde ikke lagt igjen de glatte hanskene i garderoben. Dermed forsvant RBK ut av Mesterligaen.

24.11.04 23:32

Og ikke bare forsvant Champions League-spillet. Laget har heller ikke muligheten til å spille UEFA-cup etter jul. RBK ender ubønnhørlig sist i gruppen.

Og årsaken er like åpenbar som den har vært i de siste kampene i Royal League: Svakt forsvarsspill, og såpe på hanskene til Espen Johnsen.

Miss
Det var bare spilt et kvarter da Michael Konstantinou ble spilt alt for enkelt igjennom. Michael Dorsin lå på feil side av Konstantinou – som scoret lett. Dermed måtte Rosenborg jage omtrent fra start av - uten at laget skapte noe som helst i den første omgang.

- Han er for seint inn på det gjennomspillet. Ballen kommer i rommet mellom back og stopper, og Michael faller ikke riktig av. Så får de et billig mål, sier RBK-trener Per Joar Hansen til TV3.

Gjestene var faktisk nærmere 2-0, da tre RBK-forsvarere sto og så på at Sotiros Kyrgiakos fikk gå opp på et innlegg på sju meters hold. Heldigvis gikk headingen over.

- Første omgang er vi ikke spesielt fornøyd med. Vi kom aldri igang. Vi får et billig mål mot oss, og vi havner bakpå og blir stressa, oppsummerte RBK-treneren overfor TV 3.

Bedre
Etter hvilen klarte RBK å heve seg noe. Laget la etterhvert om til 4-4-2, og da Thorstein Helstad erstattet Øyvind Storflor etter 56 minutters spill, ble det enda bedre.

Tolv minutter senere kom Ståle Stensås seg ned til dødlinja. Thorstein Helstad møtte på første stolpe og scoret enkelt.

Dessverre ble ikke det startskuddet til en stor RBK-dominans. For tre minutter seinere mistet Espen Johnsen et innlegg i ryggen på Ståle Stensås. Ballen spratt ut til Rudolf Skacel som la ballen i tomt mål.

Men Thorstein Helstad reddet Espen Johnsen fra et surt tap, da han scoret sitt andre mål for kvelden.

Etter 76 minutter slo Ståle Stensås inn fra venstre pånytt. Han headet fra sju meter. Keeper reddet, men Helstad scoret på returen.

Nesten
To minutter før slutt holdt Helstad på å score seiersmålet for RBK. Frode Johnsen skjøt knallhard fra ni meter, og Helstad holdt på å styre ballen i nettet. Men ballen gikk over.

Dermed forsvant RBKs sjanser om videre avansement i Europacupene. Nå blir den siste gruppespillkampen - mot Arsenal i London - ubetydelig for RBK.

- Det blir en tøff oppgave, men ingen umulighet. Det er alltid vanskelig å spille mot Arsenal på bortebane. Det er et godt lag. Men jeg har ikke tenkt noe særlig på den kampen ennå. Vi må smelte dette først, sier Hansen..

Les om Rosenborg - Panathinaikos minutt for minutt her

Klikk her for å lese om de øvrige kampene

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.