*Nettavisen* Sport.

RBK videre etter drama

Foto: Gorm Kallestad/Scanpix

Rosenborg slo Brøndby 3-2 i Uefa-cupen og er dermed videre til gruppespillet.

02.10.08 21:48

ROSENBORG – BRØNDBY 3-2 (5-3):

Rosenborg hadde 2-1 å gå på fra bortemøtet mot Brøndby i Uefa-cupen før torsdagens returoppgjør i Trondheim, men de danske gjestene hadde ikke gitt opp av den grunn.

Til tross for et tidlig RBK-mål kjempet gultrøyene seg tilbake i kampen og to raske scoringer sørget for at det sto 3-3 sammenlagt da lagene gikk til pausen.

Rosenborg har imidlertid tradisjon for å komme sterkt mot slutten og torsdagens kamp var intet unntak. Glimrende angrepsspill sørget for at trønderne igjen var i førersetet og et straffespark på tampen slukket definitivt danskens håp om avansement.

Didier Konan Ya satte inn Rosenborgs første mål, mens Per Ciljan Skjelbred og Marek Sapara tegnet seg i målprotokollen i andreomgang. Dermed kan trønderlaget se fram imot videre europacupspill denne høsten.

- Ikke gode i første
Rosenborg-trener Erik Hamrén var naturlig nok veldig fornøyd med å vinne kampen, men innrømmer at den svake førsteomgangen ikke holdt mål.

- Vi var ikke gode i førsteomgang, men vi viser god vinnermentalitet i andre. Vi tar to steg fremover i stedet for to steg tilbake, sier svensken til TV 2 Sporten.

Han kom også med skryt til innbytter John Pelu. Den svenske vingen var meget delaktig da Per Ciljan Skjelbred satte inn Rosenborgs 2-2-mål.

- Han leverer en avgjørende pasning og viser fint friv da han slår inn til Per. Vi er meget fornøyde med å vinne denne kampen, sier Hamrén.

Drømmestart for RBK
Det ble noen nervøse åpningsminutter på Lerkendal, der spillet var preget av mange feilpasninger ute på den sleipe gressmatta.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Gorm Kallestad/Scanpix

Dette fikk Rosenborg-keeper Rune Almenning Jarstein erfare allerede etter få minutter. Sisteskansen skled i det han skulle sparke ut ballen og Brøndby fikk en mulighet. Avslutningen ble imidlertid blokkert til corner.

Til tross for at danskene fikk den første sjansen, var det trønderne som skulle få det første målet. Besart Berisha snappet opp ballen i gjestens bakerste ledd og spilte videre til Didier Konan Ya. Spissen fyrte av mot mål og Brøndby-keeper Stephan Andersen somlet den inn i mål.

Snudde kampen
Jubelen skulle imidlertid bli kortvarig i bartebyen. Etter 26 minutter kom Brøndbys Osuman Jallow seg forbi Vadim Demidov på høyrekanten og slo inn foran mål. Ballen endte til slutt opp hos Morten Duncan Rasmussen, som nådeløst banket den ned i hjørnet og utligningen var et faktum.

Danskene fortsatte å presse på og takket være passivt forsvarsspill fra hjemmelaget fikk de også uttelling. Jan Kristiansen fikk fri bane mot mål og takket med å plassere ballen ned til side for Jarstein og i nettmaskene.

Begge lagene hadde muligheter til å score enda et mål i det siste minuttet før pause, men målene uteble og dermed måtte Rosenborg gå i garderoben på stillingen 1-2.

(saken fortsetter)

Klikk på bildet for å forstørre.

Klassescoring
Etter hvilen roet kampen seg betraktelig, selv om danskene faktisk hadde et lite overtak. Det så dermed lenge ut til at det skulle gå mot ekstraomganger på Lerkendal.

Rosenborg ville det imidlertid annerledes. Innbytter John Pelu løp fra gjestenes Mark Howard ute på kanten og la ballen perfekt inn foran mål. Der kom Per Ciljan Skjelbred stormede og stanget ballen i nota på glimrende vis. En klassescoring av RBK.

Etter dette var det bare ett lag på Lerkendal og fem minutter før full tid fikk hjemmelaget også straffespark. Marek Sapara var sikker fra krittmerket og dermed var kampen punktert.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.