RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

RBK vinner generalprøven

Sist oppdatert:
Rosenborg har ikke slått Viking hjemme siden 1999. Nå kommer seieren. Her ser du siste nytt om skadesituasjonen, og TV 2 Nettavisens vurdering av helgas tippeligakamper.

Rosenborg - Viking tjuvstarter den 18. Tippeliga-runden. Fem kamper spilles søndag, før Brann - Sogndal spilles i Bergen mandag.

Rosenborg - Viking (TV 2 og på web-tv i TV 2 Nettavisen)
Lerkendal. Lørdag 19.00
TV 2 Nettavisens tips: 2-0
RBK-usikkerhet rundt Jan Gunnar Solli. Hans situasjon blir først avklart etter en undersøkelse fredag. Christer George og Espen Johnsen er også usikre, mens Azar Karadas er suspendert. Øyvind Storflor er blitt lansert som et hemmelig våpen mot Deportivo La Coruna, og kan få mer spilletid enn vanlig.

Jørgen Tengesdal og Erik Fuglestad fortsatt ute for Viking. Ellers ingen skader og suspensjoner. 17 år gamle Alexander Gabrielsen blir hvilt etter å ha spilt de siste kampene.

Rosenborg har ikke slått Viking på Lerkendal siden 1999. På de tre siste oppgjørene har Viking vunnet to, og spilt en uavgjort. Men Viking sliter, og vi tror ikke det blir poeng denne gang. Selv om trønderne har Deportivo-kampen i bakhodet. PS: Viking har bare tapt én av ni bortekamper i Tippeligaen i år.

Bryne – Bodø/Glimt
Bryne stadion. Søndag 18.00
TV 2 Nettavisens tips: 2-1
Ole Hjelmhaug og Trond Bjørnsen er ute med skader for Bryne, mens Kai Ove Stokkeland er suspendert.

Bodø/Glimt uten suspensjoner, og trener Øystein Gåre tror heller ikke han har noen skader. - Stig Johansen måtte ut ved pause mot Stabæk sist, men er i trening igjen. Jeg tror han kan spille søndag, sier Gåre til TV 2 Nettavisen.

Bryne har vunnet jevne hjemmekamper mot Glimt de siste to årene, og er et fryktelig godt hjemmelag. Men Glimt er gode borte, og står med 14 poeng av 21 mulige etter 0-1-tapet borte mot Lillestrøm i serieåpningen.

Stabæk – Molde
Nadderud. Søndag 18.00
TV 2 Nettavisens tips:1-1
Tryggvi Gudmundsson er fortsatt skadet. Ingen karantener for hjemmelaget. Tommy Stenersen var suspendert sist, men er tilbake.

Hos Molde er Bjarni Thorsteinsson uaktuell. Heller ingen suspensjoner for Odd Bergs lag.

To ustabile lag møtes på Nadderud. Stabæk har kun vunnet en kamp på de siste åtte, mens Molde har blitt et enten eller-lag. Fem seirer og sju tap på de siste 12. Sist seier borte mot Lyn, men uten å ovebevise. Vi tror på en javn kamp, men Stabæk som knapp favoritt.

Tromsø - Lillestrøm
Alfheim, søndag 18.00
TV 2 Nettavisens tips: 1-1
Hos vertene skjer den største forandringen på trenerbenken, der Terje Skarsfjord har overtatt for Trond Johansen. Svein Morten Johansen og Ole Andreas Nilsen er skadet, laget har ingen karantener. Hos Lillestrøm er keeper Emile Baron tvilsom med en skulderskade. - 50-50 om han kan spille eller ei, tror assistenttrener Hallvar Thoresen. Per Magne Misund vil eventuelt overta. Spissen Magnuis Powell er skadet, mens Tom Kristoffersen er klar igjen.

Oppgjøret er meget viktig for Tromsø, som nå er nødt til å begynne å vinne for å overleve i Tippeligaen. LSK er i bra slag, og har vunnet fire av sine fem siste seriekamper.

Aalesund - Lyn (på web-tv)
Kråmyra, søndag kl 18.00
TV 2 Nettavisens tips: 2-1
Fagermo har karantene og Austnes er skadet for Aalesund, i tillegg er den viktige spissen Thor Hogne Aarøy meget tvilsom. Lyn har Steven Lustü ute med karantene, ellers er mannskapet disponibelt.

Lyn vant det motsatte møtet på Ullevaal 2-1 i mai, men etter det har det meste gått galt for Oslo-laget. Aalesund har ikke vunnet hjemme. - There is a time and a place for everything, and now is the time to win, sier Aalesund-trener Ivar Morten Normark til TV 2 Nettavisen. Vi tror han får rett.

Vålerenga - Odd Grenland (nrk og på web-tv i TV 2 Nettavisen)
Ullevaal stadion. Søndag klokken 20.30
TV 2 Nettavisens tips: 1-2
Vålerenga MÅ vinne for å komme seg opp fra den tette bunnstriden. Laget sløste med sjansene sist mot Sogndal og bør være skikkelig motiverte til å vinne. Kjetil Rekdal & co pleier å ha et godt tak på Odd på Ullevaal, men har slitt så pass mye med å finne veien til nettmaskene i det siste at vi tror Odd blir strået hvassere.

Vålerenga mangler Bjørn Arild Levernes og Ronny Døhli. Ellers skal alle være aktuelle.

- Vi har slått dem en gang denne sesongen, så det er på tide vi slår dem i Oslo også, sier Odd-trener Arne Sandstø til TV 2 Nettavisen. Sandstø har skadefri tropp og laget imponerte i 5-0-seieren mot Tromsø sist. Vi tror Odd vinner på Ullevaal.

Brann - Sogndal
Brann stadion. Mandag 19.00
Vi kommer tilbake med mer om denne kampen mandag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere