Gå til sidens hovedinnhold

RBKs bankkonto skrumpet inn

Trønderklubben har hilst på finanskrisen.

De siste årenes røde tall har medført at Rosenborg ikke lenger har en svær bankkonto å ta fra. Nå må Rosenborg tenke nytt for å finne midler til neste sesong. Til det har det satt ned et utvalg for å se på nye inntjeningsmuligheter.

Nyhet: Spill Lotto og Tipping på mobilen

-Flere ting er under vurdering. Vi kan selge spillerandeler, vi kan selge tomt, vi kan satse mer på eiendom, og vi kan knytte oss til eksterne investorer. Men det er foreløpig for tidlig å si hvordan ting konkret vil bli i tiden som kommer, sier RBKs direktør Nils Skutle til Adresseavisen.

Må bremse opp
Skutle sier også at RBK-ledelsen ikke ennå har vært inne på temaer som kutt i lønninger, permitteringer og oppsigelser. Istedenfor sier han at virkeligheten har inntatt brakkene på Lerkendal, og at de da må bremse litt opp.

Rosenborg la i februar frem et budsjett som viste 29,8 millioner kroner i minus. Dette var en gambling for å komme tilbake i toppen av norsk fotball. Det ble budsjettert med 20 000 publikummere i snitt, noe som har vært vanskelig å oppnå. Adresseavisen skriver at RBK da kunne gå ytterligere 8 millioner kroner i minus i forhold til den opprinnelige planen.

Selv et salg av Alexander Tettey til Rennes for rundt 40 millioner kroner og sparetiltak for 18 millioner kroner har ikke hjulpet på de røde tallene. Klubben budsjetterte med null i kjøp, men hentet Rade Prica og Dario Zahora. Samtidig skrev de ned spillerkontrakter for over 30 millioner kroner i fjor.

Quiz:Har du fått med deg det som har skjedd i sportsverdenen denne uka?

Ingen Europa-suksess
Gulroten til Rosenborg er spill i Europa. Manglende suksess der de siste årene har slitt på økonomien. Hadde de kommet videre i høstens Europa League ville det gitt 15 millioner kroner ekstra. Spill i Mesterligaen ville gitt det mangedobbelte.

- Så langt er vi på vei mot målet i serien, og det er bra. I forhold til Europa hadde vi håpet på å komme oss videre. Men nå er vi klare for kvalifisering neste år. Da ønsker vi også å opprettholde den sportslige satsingen, sier direktør Skutle.

Skutle sier også at med tanke på den fortsatte sportslige satsingen, blir det neppe et plussbudsjett neste år. På spørsmål om neste års budsjett kan bli som i år, sier skutle:

- Det ønsker jeg ikke å uttale meg om. Men vi kan ikke bruke mer penger enn vi har, sier han.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler

Kommentarer til denne saken