*Nettavisen* Sport.

Readings nyttårsfest

Foto: (Scanpix/AP)

Nedrykkstruede West Ham fikk kjørt seg da de gjestet Reading i nyttårsrunden mandag.

02.01.07 08:50

Reading - West Ham 6-0:

Etter seks strake kamper uten seier skulle det virkelig løsne for Reading mot West Ham lørdag. Alan Curbishley & co. ble nemlig sendt hjem med 0-6 i bagasjen, og nå lukter det nedrykk av London-klubben.

- Dette er ikke tilfeldig, og spillerne må innse en ting eller to veldig snart. Nå gikk det skeis mot Reading, men vi må snart begynne å ta poeng om vi skal gi oss selv en sjanse

Jevn åpning
Det åpnet jevnt på Madjeski Stadium, men Readings første mål så ut til å rive ned alt som heter forsvar hos West Ham. Islandske Brynjar Björn Gunnarsson fikk heade alene med Robert Green i West Ham-målet i det 12. minutt: 1-0 til Reading, mye takket være et glimrende innlegg av Nicholas Shorey.

Tre minutter senere doblet Stephen Hunt ledelsen med en avslutning fra kloss hold. Hunt fikk stå helt alene i feltet - elendig forsvarspill av West Ham. I det 30. minutt tabbet gjestene seg ut igjen. Anton Ferdinand brystet ballen i eget mål etter nok en god ball fra Shorey. 3-0 og Hammers-fansen begynte å forlate arenaen.

Verre skulle det bli. Ni minutter før pause puttet nemlig toppscorer Kevin Doyle sitt 8. mål for sesongen, og nevnte Shorey var igjen svært delaktig i forarbeidet. 4-0 til pause, og West Ham så ut til å være i total oppløsning.

Rolig
Etter hvilen roet kampen seg litt ned, men bare syv minutter ut i andreomgang ble det likevel klart for kveldens femte mål. Leroy Lita kranglet ballen i målet bak Green fra kloss hold, 5-0 til Reading!

Tolv minutter før slutt ble det halvdusinet fullt for "The Royals" og Doyle. Spissen headet ballen kontant i nettet på en corner - for en kveld for Reading-fansen!

- Spillerne var slitne i dag, men da det første målet kom spilte vi den beste fotballen vi har gjort siden jeg kom hit. Spillerne var kreative og hele tiden på hugget, sier Reading-manager Steve Coppell.

Reading er nummer ni med 30 poeng på 22 kamper i sin debutsesong i Premier League. West Ham ligger under streken med 18 poeng på 22 kamper.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag