Harry Kane har fått en vanskelig sesongstart og etter syv runder står den engelske landslagsspissen fortsatt uten mål eller målgivende pasninger i hjemlig liga.

Spissen ble i sommer sterkt koblet med en overgang bort fra London-klubben til Manchester City, men endte til slutt opp med å bli værende. TV 2s Premier League-ekspert Erik Thorstvedt tror sommerens overgangssaga kan være noe av grunnen til Kanes svake form.

- Jeg tror han har vært litt preget av hele det der opplegget. Det var en slags ydmykelse etter det han gjorde, som endte med at han ble. Og så vendte plutselig en haug av folk, som tidligere bare hadde hylla, hylla og hylla ham til enhver tid, imot ham, sier Thorstvedt til Nettavisen.

- Det gjør jo blant annet noe med selvbilde. Så jeg tror det har vært ganske vanskelig for ham, sier Thorstvedt.

Les også: Massiv kritikk mot Kane: - Det er borte

Scholes: - Det kan forklare Kanes form

I en ny episode av Sky Sports The Overlap, der de tidligere Premier League-profilene Gary Neville, Jamie Carragher og Paul Scholes deltar, kommer også de inn på Kanes prestasjoner denne sesongen.

Sistnevnte mener spillestilen til Nuno Espirito Santo, som tok over sjefsstolen i Tottenham i sommer, kan forklare Kanes prestasjoner denne sesongen.

Espirito Santo ble hentet fra Wolverhampton, der hans lag heller var kjent for sine defensive kvaliteter framfor attraktiv angrepsfotball.

- Helt seriøst, det kan forklare Harry Kanes form. Dere har sett Wolves de siste to årene - det var det kjedeligste laget noen sinne. De bare ventet på at motstanderne gjør feil. Det kan de ikke gjøre i Tottenham, sier Scholes.

- De satser på kontringer. Harry Kane er ingen kontringsspiller. Han er ikke rask nok til å være det, fortsetter han.

Les også: Ekspert med klokkeklar beskjed om Haalands fremtid: - Det neste steget for ham

- Det har Tottenham strevet med

Thorstvedt tror også at de å ha hentet en ny manager har gått utover Kane.

- Han har måttet lide fordi Tottenham har nok en ny manager som vil gjøre ting på sitt vis, og som ikke har fått det totale offensive spillet til å sitte. Dette med at Kane går for dypt er stadig en tilbakevendende greie. De siste sesongene har han spilt dypere enn det han har gjort før, men nå har det vært voldsomt til tider. Jeg tenker at det rent taktisk handler om at de sørger for at han ligger der oppe, der han kan få gjort faktisk det han gjør best, som er å skyte ballen i mål, sier Thorstvedt.

- Han er god som dyptliggende playmaker og, men han er enda bedre som målscorer. Så det er ganske mange ting oppi denne gryta, men jeg tror at han kommer til å komme. Han er såpass bra, og er opptatt av rekorder og bli tidenes toppscorer i Premier League osv. at han er veldig motivert for det.

Les også: Røper hva som skjedde med superstjernene i Chelsea: - Det var Mourinho

Samtidig peker Thorstvedt på, i likhet med Scholes, at Espirito Santo ikke kan spille på samme måte i Tottenham, som han gjorde i Wolverhampton.

- Jeg er litt usikker fordi Nuno Espirito Santo er en fyr som på en måte, i hvert fall tidligere, har hatt to lag. Du har hatt gjengen bak og gjengen framme, og den gjengen framme han hadde i Wolverhampton var såpass bra at de greide å styre mye på egenhånd. Men det gikk mye på kontringer, sier Thorstvedt.

- I Tottenham skal du ut, ta kontroll over kampene og styre den på en annen måte. Og det har de strevet med. For eksempel balansen i midtbanen: Hvor mange defensive midtbanespillere skal de ha? Hvor mange offensive? Er de for defensive? Har de for mange defensive så er de ikke kreative nok og har de for mange offensive så springer de andre lagene rett igjennom de. Altså de greiene der har vært vanskelig, sier Thorstvedt.

- Kan bli en depressiv mellomsesong

Og nettopp disse utfordringene mener den tidligere Tottenham-målvakten fører til at Kane har slitt i sesonginnledningen.

- Kane har måttet lide litt på grunn av de elementene der. Jeg tror ikke han er ferdig i det hele tatt, men han er ikke den som truer bakrom. Han har ikke blitt treg. Jeg tror ikke han er så rask som han var før. Det er litt naturlig når man blir eldre og har hatt såpass mange skader som han tross alt har hatt. Men det kan godt være at dette blir en litt sånn depressiv mellomsesong for ham, det er ikke umulig, sier Thorstvedt.

Etter tre 1-0-seire på de tre første kampene i ligaen ble det tre strake tap for Espirito Santo. Rett før landslagsperioden slo hvittrøyene imidlertid tilbake med seier over Aston Villa.

- Man må i hvert fall gi ham (Espirito Santo) en fair sjanse. Gi ham en mulighet til å finne ut av ting. Og sånn som han spilte i Wolverhampton - det er ikke sånn han har spilt i alle klubber han har trent. Forventningene i Tottenham er høyere, der må de gå ut, ta tak og kontrollere kamper.

- Det har vært til dels vanskelig, og så ble det litt kamuflert når de vant de tre første kampene 1-0. Da er jo folk fornøyd, selv om de ikke var veldig bra da heller. Men altså, det er fort at man begynner å skrike etter noe annet, men det er alt for tidlig, sier Thorstvedt.

Søndag klokken 17.30 skal Kane og Tottenham i aksjon igjen når Newcastle United står på motsatt banehalvdel. Den kampen kan du følge direkte i Nettavisens livesystem.